- hirdetés -

Antal László Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől a honvédelem napja alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát vehette át. Ez már a harmadik alkalom, hogy elismerik munkáját.

Antal László önkormányzati képviselő és egyben a MATASZ Orosházi Szervezetének a vezetője. A honvédelem a szívügye, évek óta tevékenyen tesz is érte. Ezért kapta meg korábban is az elismerés bronz és ezüst fokozatát is a huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül.

Antal László elmondta, hogy a magyar katonáknak 1849. május 21-én, a tavaszi hadjárat végén három hétig tartó ostrom után sikerült visszaszerezniük a budai várat. Ennek emléket állítva május 21. a honvédelem napja. Antal László a 175 esztendős Magyar Honvédség születésnapja alkalmából a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban megrendezett ünnepségen vette át a díjat.

– Hosszú ideje, már 2003 óta segítem a honvédelmi nevelést. A fiatalok figyelmét igyekszem a hazaszeretetre és a honvédelemre ráirányítani – fogalmazott Antal László, megindokolva, hogy miért kapta meg ismét az elismerést.

Antal László a doni emléktúrákat minden év januárjában megszervezi, ezek közül is az idei kiemelkedett, hiszen 176-an vettek részt a Mezőhegyesről induló túrán. Ezen túl haditáborok, haditornák szervezéséből is tevékenyen kiveszi a részét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.