- hirdetés -

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiája az Eötvös Szakkollégium közreműködésével szervezte meg a Juniorok Viadalát. A szegedi döntőbe jutott a Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium egy csapata is, akiknek különböző ügyességi és logikai feladatokat kellett megoldania a döntőben, miközben megismerték az egyetem különböző képzéseit.

Az elődöntőben egy izgalmas kvízversenyen kellett jól teljesíteniük a diákoknak ahhoz, hogy továbbjussanak az országos megmérettetésre. A Táncsics Mihály Gimnázium csapatai közül végül a Tonhalak elnevezésű csapat tagjai lehetettek azok a szerencsések, akik elég magas pontszámot értek el, így részt vehettek a szegedi versenyen. Amellett pedig, hogy bejutottak az SZTE Juniorok Viadalába, 10 intézményi felvételi pontszámot is szereztek.

A csapatvetélkedő döntőjében az egyetemi karokhoz kapcsolódó játékos feladatok vártak a diákokra. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban egy kvízversenyen vettek részt, majd gyógynövények illatát különböztették meg a Gyógyszerésztudományi Kar standjánál. Ezenkívül volt kirakó, activity különböző orvosi fogalmakkal, majd ismét egy kvízzel zárták a napot. A döntőben a Táncsics Mihály Gimnázium a 196 csapat között végül 11. helyezést ért el. A csapat tagjai: Koncz Krisztián, Molnár Zsombor, Patakfalvi Márton, Telek Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.