- hirdetés -

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia és a Mendöl Tibor Tehetségprogramnak köszönhetően látogathattak el a Táncsics Mihály Gimnázium földrajz fakultációs tanulói a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi és Informatikai Karára.

A Fenntarthatósági Témahét keretén belül szervezett programot a diákoknak Seres Erzsébet és Kis János, a Táncsics gimnázium két pedagógusa. Az egyetemen dr. Sipos György tanszékvezető mutatta meg a tanulóknak az egyetemi épületet, majd elmesélte mivel foglalkoznak a földrajz tanszéken, valamint részletes tájékoztatást kaptak arról is, mi várhat rájuk, hogyha ezt a szakot választják.

A nap második részében dr. Kiss Tímea tartott előadásokat a diákoknak. A mikroműanyagok környezetszennyező tulajdonságairól szóló prezentáció igencsak megdöbbentette a tanulókat. Aki pedig kíváncsi volt, mikroszkópon keresztül is megnézhette a kártékony anyagot. A következő bemutató során pedig Szeged múltjába nyerhettek betekintést. Dr. Kiss Tímea egy árvízi térképfal segítségével mesélt a diákoknak arról, milyen pusztítást végzett a természet. Ezután két csoportban érdekes kémiai kísérletek szemtanúi lehettek egy-egy laborbemutató során.

A nap utolsó programjai között dr. Gulyás Sándor mutatta be a diákoknak az őslénytani gyűjteményt, majd dr. Kovács Ferenc ismertette meg velük a műholdkép falat. Ennek segítségével tanulmányozzák például Magyarország tájait is. A diákok a beszámolók alapján nagyon érdekesnek találták a kirándulást. Kiemelték, akinek van lehetősége rá mindenképp látogasson el a földrajz tanszékre, hisz rengeteg érdekes dologgal találkozhat.

Fotók: Varga László, Horváth Vivien

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.