- hirdetés -

Hiába az álomszerű kezdés, pont nélkül utaznak haza az orosházi női kézilabdázók Tatabányáról. A mezőny legrutinosabb együttese, a Komárom volt az ellenfelük, amely nyolcgólos sikert aratott az ONKC felett.

Két közvetlen rivális találkozott egymással vasárnap este, csupán két ponttal előzte meg a komáromi gárda Kenyeres Barbaráékat az NB I/B-s tabellán. Jó formában várta mindkét együttes a meccset, amelyet az Orosháza kezdett jobban. A tizedik percben már időt is kértek a hazaiak, mert 7-3-ra meglépett a vendégcsapat. Ez meg is törte az ONKC lendületét, amely sokszor lövésig sem jutott el, technikai hibák, eladott labdák sorozatát követték el. A győri nevelésű Ogonovszky vezérletével fordított a Komárom, a szünetben 15-14-re vezetett.

A folytatásra sem sikerült felpörögni, jó darabig tartotta a két-háromgólos különbséget, de továbbra is rendkívül pontatlanul kézilabdáztak. A kemény, feszes védekezésnek és a megszokott jó kapusteljesítménynek nyoma sem volt. A távolság pedig egyre csak nőtt. A végére teljesen szét is estek az orosháziak, hiába próbálkozott időkéréssel Morva Zoltán. Végül 30-22-es vereséggel ért véget az összecsapás.

– Úgy tűnik, hogy a vasárnapi átok továbbra is tart. A lányok a fejüket Orosházán hagyták – nyilatkozott a lefújás után az Oxxo Energy Orosháza edzője.

Komáromi VSE – Oxxo Energy Orosháza 30-22 (15-14)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Tatabánya, 50 néző.

Vezette: Benya-Hantos Dorina és Kovács Kamilla.

Orosháza:

Bálint – Moharos 3, Baráth 6, Zavaczki 3, Ács 2, Iván 3, Bíró 2. Cserék: Szőke (kapus), Ludvig 1, Kenyeres 1, Mikula 1, Bedron, Patyi, Mészáros, Prozlik. Edző: Morva Zoltán.

A Komárom legjobb góllövői: Ogonovszky 13, Világos 6.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 0.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.