- hirdetés -

Színesbe borult szerda reggel a polgármesteri hivatal lépcsője és az előtte felállított nagy asztalok. Az önkormányzat dolgozói kirakták a majd nyolcezer egynyári virágot, melyek már holnaptól kerteket balkonokat díszítenek.

Már jóval a meghirdetett kilenc óra előtt sokan várakoztak a hivatal előtt, hogy biztosan kaphassanak az ajándék virágból. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a jelenlevőket és biztatott mindenkit, hogy az itt kapottakon kívül is ültessenek virágokat, tegyék szebbé szűkebb környezetüket és ezzel együtt tegyék szebbé Orosházát.

Minden orosházi érdeklődő négy növényt vihetett magával. A tízfajta virágból nagyon népszerűek voltak a különböző színű begóniák, de gyorsan fogytak a pistikék, büdöskék, kakastaréjok, petúniák is.

– Nagyszerű érzés ez mindannyiunk számára, hogy ennyi örömet tudunk okozni az embereknek. Ez ismét egy boldogsághormon nap. Mindenképp megérte a sok munkát, hisz adni, a várost szépíteni nagyszerű dolog – mondta el két virág átadása közt Oravecz Nóra alpolgármester.

Dr. Burai Mihály, a város jegyzője, Dávid Zoltán polgármesterrel és a segítőkkel közösen gyors kézzel osztották az ajándék virágokat.

– Csodás ez a mai nap, hiszen ahogy láthatjuk, nagyon sok orosházi jött el, hogy az itt kapott ajándék virágokkal szebbé tegye a környezetét, a városunkat. Nagyon remélem, hogy ezekből a virágokból sok kerül majd közterületekre is, és látványával sok embernek okoz örömet. Ezért is szerveztük a virágosztást is, hogy Orosháza legyen minél szebb, minél virágosabb – tette hozzá a városvezető.

A virágok mellé egy-egy jó szó is jutott mindenkinek a polgármestertől (Fotó: Horváth Bence)

Hering-Nyírő Zoltán két kisfiával érkezett és a többiekhez hasonlóan türelmesen várt a sorára. Mint mindenki, ő is örömmel üdvözölte az önkormányzat akcióját.

– Minden évben örülünk ennek a kezdeményezésnek. Rendszeresen eljövünk és még aznap elültetjük az itt kapott virágokat a kertünkbe. Remélem lesz hasonló akció jövőre is – tette hozzá, már a kezében a virágokkal.

Szorgos kezek adogatták, így bő egy óra alatt el is fogyott a majd nyolcezer virág. Úgy tűnik, az akció eléri célját, és valóban szépülhetnek a város utcái.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.