- hirdetés -

Remekül sikerült a bogárzói lovas majális. Az Orosházi Lovas Egyesület ünnepi rendezvényén mintegy ötezer orosházi és környékbeli szórakozott.

A szép tavaszi időben már reggel kilenc után is több százan várták, hogy az Orosházi Kutyakiképző Iskola látványos bemutatójával megkezdődjön a program. Sokan a kirakodóvásár portékáit nézegették, a gyerekek pedig elkezdték birtokba venni az ugrálóvárat, beindult a pónilovaglás, a játszóház és s lufihajtogatónak is folyamatosan volt munkája.

A lovas program gerincét – mint az elmúlt években mindig – most is a fogathajtó versenyek adták. Negyven fogat vett részt a vármegyei bajnokság orosházi fordulóján. Sokan érkeztek Csongrád-Csanád vármegyéből is. Póni kettesfogat, egyes, és kettesfogat C kategória és kettesfogat D kategória volt műsoron.

A fogatversenyeket időről időre egyéb lovas versenyek tették változatosabbá. A délelőtt folyamán lefutották a 800 méteres póni galopp két futamát és a gazdaverseny két futamát, melyekből a legjobbak jutottak be a délutáni döntőkbe. Az orosháziak két Nemzeti Vágta-győztes lovasa – Hajdu Fanni és Mórocz Mercédesz – ezen a napon is bizonyították, hogy elért sikereik nem a véletlen műve voltak. Előbbi a póni galoppban, utóbbi a gazdaversenyben nyerte meg magabiztos fölénnyel a saját futamát.

Ebéd utánra maradt a fogathajtó versenyek második köre, egy rangos mezőnyt felvonultató ügetőverseny és a két galopp szám döntő futama.

Az ügető versenyen néhány visszamondás miatt csak négy fogat állt starthoz, ezek a lovak és hajtóik kivétel nélkül olyanok voltak, akik a Kincsem Parkban is értek már el győzelmeket. Közülük Andy Babynek és ifj. Kulik Ferencnek sikerült legjobban a verseny. Kulik mögött Kárai József és a sokáig vezető Kaczkó Edit ért célba. Jelinek Zsolt és Aranyérem M párosának ezúttal nem termett babér.

Nagy várakozás előzte meg a póni galopp és a gazdaverseny döntőit. Meglepetés délután sem született. A pónik versenyét Hajdu Fanni és Nárcisz párosa nyerte favorithoz méltó magabiztossággal. Mögöttük, Fanni másik lovával, Ricsivel, Rozs Anna Júlia ért célba. A gazdaverseny döntőjében Mórocz Mercédesz sem hagyott kétséget, ki a legjobb. Szakadt kengyelszíjjal is elsőként haladt át a célvonalon.

A fogathajtó verseny eredményei:

Póni kettesfogat: 1. Bús József 2, Bodor Lovas Klub SE, 2. Nagypál Zoltán, Kéktói Ménes SE, 3. Bús József 1, Bodor Lovas Klub SE.

Egyesfogat: Makoviczki Fanni, Aranykalász Lovas Klub, 2. Ökrös Pál, Tiszaföldvári Lovas Klub SE, 3. Varga László, Makói Silver SE.

Kettesfogat C kategória: Kovács Dávid Bodor Lovas Klub SE, 2. Tóth Attila, Széchenyi LE, 3. Lénárt Imre, Orosházi Lovas Egyesület.

Kettesfogat D kategória: 1. Szabó-Bogár Dávid, Bodor Lovas Klub SE, 2. Üveges Sándor, Szentesi FE, 3. Deli Dániel, Makói Silver SE.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.