- hirdetés -

A Word Robot Olympiad regionális döntőjét rendezték meg a Szegedi Tudományegyetemen pénteken, ahol a GYSZC Kossuth Lajos Technikum szoftverfejlesztő- és tesztelő szakos tanulói közül a 9. évfolyamosok két csapattal képviseltették magukat. 

A verseny reggel 9 órakor vette kezdetét és délután 14 óráig a felkészítő tanároktól teljesen elzárva, internet használata nélkül kellett a versenyzőknek beprogramozni saját robotjaikat és bemutatni a versenybíróknak.

A K.Sz.B Team saját korcsoportjában az előkelő 2. helyezést érte el, mellyel továbbjutottak a június végén Győrben esedékes nemzeti döntőbe.
A csapat tagjai voltak: 
Bozó Balázs – Csáki László – Kelemen Ádám – Szabó Zétény 9/B osztályos tanulók.

Az S.M.H Team a 4. helyezést érte el, technikai sport lévén csak a szerencsén múlott, hogy lecsúsztak a továbbjutó 3. helyről, mert robotjuk nem működött  jól a pályán, a programozása ellenére.
A csapat tagjai voltak:
Horváth Dominik – Maczik Dániel – Surinya Zsombor 9/B osztályos tanulók

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy két szoftverfejlesztő csapat saját erőből épített és programozott robottal már kilencedik évfolyamon ilyen szép eredményeket tudhat magának, úgy, hogy csak szeptemberben kezdtek először megismerkedni az informatikával, robotikával és programozással. Én mindössze kétszer 10 percet értekezhettem velük a verseny során, minden más rájuk volt bízva – nyilatkozta a diákok felkészítő tanára, Mészáros Melinda.

Kedvenc pillanatuk az volt, amikor egyik tanítványa a főbíróval érkezett, aki jelezte: Véletlenül a fiatalembernél maradt a telefonja, ahol épp az édesanyjával chatelt. Tegyék el a telefonját, mert ezt sem szabad. A tanítvány válasza sem késett sokat: Anyukám otthon izgult és megkérdezte, mi a helyzet, én meg csak válaszoltam már neki.

Mészáros Melinda hozzátette, mindkét csapat nagyon ügyes, jó képességekkel bíró és kitartó diákokból áll, ami most meg is hozta az eredményét. Már nagyon várják a folytatást, amikor Győrben mutathatják meg, hogy mit tudnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.