- hirdetés -

Győztes mérkőzéssel búcsúzott a hazai pályától az Oxxo Energy Orosháza. Telt ház előtt múlta felül a női kézilabdacsapat az Algyőt. Ezzel életben tartotta esélyét arra, hogy a negyedik helyen végezzen a bajnokságban.

Komoly érdeklődés övezte az NB I/B-s orosházi gárda utolsó hazai meccsét, a szokatlan időpont ellenére is a hivatalos statisztikák szerint is négyszázan látogattak ki az Eötvös csarnokba. A hangulatra nem volt panasz, igaz az elején az Algyő kissé ráijesztett a nézőkre, mert három perc alatt megléptek, 1-3. Ekkor azonban a csapatkapitány, Kenyeres Barbara az élre állt és két góljával egalizált. Az előnyt jó darabig nem tudta átvenni a hazai alakulat, a múlt heti jó védekezésnek a nyoma sem volt, illetve Bálint Anna sem a tőle megszokott teljesítményt nyújtotta.

A 13. percben állt először orosházi vezetést az eredményjelzőn, ekkor Iván Emese volt eredményes. Egy-egy jó megoldást ugyanennyi rossz követett aminek köszönhetően komolyabb fórt képtelen volt kialakítani az ONKC. A szünetben minimális különbséggel, 14-13-ra vezetett a kék mezes alakulat.

A fordulás után határozottabb védekezés jellemezte Ács Orsolyáékat, a Bálint Annát váltó Szőke Szonja védéseit jól használta ki az Orosháza, és a negyvenedik percben már hat góllal állt jobban. Úgy tűnt, hogy akár nagyobb arányú előnyt is kialakíthatnak, de ismét pontatlan, körülményes támadásokat vezettek a hazaiak. Az Algyő szívósan küzdött, felzárkózott háromra, amely után Morva Zoltán rendezte a sorokat. A 48. percben 26-20-nál visszaállt a rend, de a végjátékban így is volt miért izgulni.

A vendégek egy négy-nullás futással visszakapaszkodtak 26-24-re, Zavaczki Boglárka szakította meg az algyői lendületet és biztosította be a sikert. A 32-27-es végeredményt Moharos Vivien és Iván Emese állították be.

– Nem volt egyszerű mérkőzés, előzetesen tartottam is tőle. Már csak azért is, mert sejtettük, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a csarnokba. Ez így is történt, remek hangulatot teremtett a közönség, amit ezúton is köszönünk nekik. Egész évben ez jellemezte a társaságot, amit ma is láthattunk. Amikor ránézünk az ellenfélre és látjuk, hogy hiányosan jöttek el, akkor már nem úgy melegítünk, nem koncentrálunk eléggé. Igazából saját magunk dolgát nehezítjük. A második félidőben 10-15 percig jól kézilabdáztunk elléptünk hat góllal, majd ismét leengedtünk magunkra hoztuk az Algyőt, de a végén helyén volt a szívünk – értékelt Morva Zoltán a lefújást követően.

Oxxo Energy Orosháza – Levendula Hotel Algyő 32-27 (14-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 400 néző.
Vezette: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 2, Baráth 5, Zavaczki 7, Ács 6, Kenyeres 5, Iván 4. Cserék: Szőke (kapus), Mikula, Moharos 2, Bíró 1, Jáhn, Prozlik, Bedron, Patyi, Mészáros. Edző: Morva Zoltán.
Az Algyő legjobb góllövői: Szécsi 8, Balogh 7, Szabó F. 5.
Kiállítások 6 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/6, illetve 6/5.

Ezzel a sikerrel – egy meccsel többet játszva – 32 ponttal az ötödik helyen áll az Oxxo Energy Orosháza. Jövő héten Komáromban megszerezhetik véglegesen ezt a pozíciót Kenyeres Barbaráék. Az utolsó két fordulóban akár a negyedik helyet is megcsíphetik, ehhez azonban egy bravúrra is szükség lesz a feljutásért küzdő Kozármisleny otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.