- hirdetés -

Fókuszban a biztonság – 1984 óta április 28-án tartják világszerte a munkabiztonsági napot. Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre a cégek, Orosházán az O-I Hungary Kft. gyárában is. Idén először rendhagyó formában szervezték meg a dolgozók képzését.

Közel negyven éve ismerték fel az akkori nagyvállalati vezetők, hogy mekkora érték, amikor egy munkavállaló hosszú távon, biztonságban végezheti feladatát egy cégnél. Mára egyre többen érzik fontosnak, hogy ezen a napon megálljanak és végiggondolják, hogyan kell és lehet dolgozni biztonságosabban. Az O-I Hungary Kft öblösüveggyárban is hisznek ebben a szemléletben.

– Nagy hangsúlyt fektetünk a munkabiztonságra. Azt valljuk, hogy a munkatársunk abban az állapotban térjen haza a családjához, ahogy bejött dolgozni: épségben, egészségben – emelte ki Ördögné Papdi Zsuzsanna ügyvezető.

Idén rendhagyó formáját választották annak, hogyan emlékezzenek meg erről a napról és átvegyék azokat a szigorú biztonsági munkavédelmi szabályokat, amelyek a gyárban érvényesek. Ahelyett, hogy egy tárgyalóban elméleti oktatásokat tartottak volna, sokkal gyakorlatiasabb, könnyedebb programot szerveztek.

A gyár dolgozóinak a fele, két műszakban vett részt a gyakorlaton. Különböző csoportokra osztották fel őket és egymással is versenyezve teljesítették a különböző állomásokat.

– A vállalaton belül van egy programunk, ez az O-I Cares, ami a dolgozók biztonságáról és jólétéről szól. Az állomásokon az úgynevezett “aranyszabályokat” mutatjuk be érdekes, vicces, de tanulságos módon. Ilyen aranyszabály például az egyéni védőfelszerelések viselése, a magasban végzett munkavégzés biztonsága, vagy az úgynevezett LOTO. Utóbbi azt jelenti, hogy egy gépet, hogyan kell lezárni, jelölni, vagyis biztonságossá tenni az azon folyó munkát – ezt már Fekete Péter, az O-I Hungary Kft. gyárigazgatója osztotta meg az OrosCaféval.

Azok a csapatok, amelyek a legtöbb pontot szerezték tortát kaptak, illetve díjazták a legkreatívabb állomást is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.