- hirdetés -

Viszonylag keveset hallottunk az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) karatékáiról, mióta visszaköltözhettek a felújított, minden igényt kielégítő dojo-ba. Shihan Zsiga Zsolt tanítványai a múlt hétvégén Budapesten, országos versenyen mérették meg magukat.

Harminchat klub, több, mint háromszáz versenyzője adott egymásnak randevút a fővárosban. A budapesti Nyúl kupa kyokushin versenyre az OKKSZK nyolc fős csapattal érkezett. A formagyakorlat (kata) mellett küzdelemben is tatamira léptek az orosházi utánpótlás karate kiválóságai és két arany, három ezüst és négy bronzérem megszerzésével bizonyították felkészültségüket.

A formagyakorlat versenyszámban Alzubi Yahja és Pintér Bálint első helyet, Alzubi Hassan második helyet és Fahur Levente harmadik helyet szerzett.

Küzdelemben Alzubi Yahja, Szokolai Bence és Alzubi Hassan egyaránt ezüstérmes, Györki Zsolt, Fahur Levente és Boros Ádám pedig bronzérmes pozícióban zárta a versenyt. A fiatalok mestere, shihan Zsiga Zsolt elégedetten nyilatkozott a megmérettetés után.

– Egy három versenyből álló erőfelmérő sorozat első állomása volt a Nyúl kupa. Májusban követi ezt egy másik verseny, szintén Budapesten, majd júniusban Szlovákiában lépnek tatamira a gyerekek. Mindezzel a július elsejei, Szolnokon rendezendő Furkó Kálmán Emlékversenyre készülünk, mely egyben utánpótlás és felnőtt világkupa verseny is lesz. Az ezt megelőző három versenyen a gyerekek is és én is felmérhetjük a magunk és az ellenfeleink erejét és felkészültségét. A magam részéről a világkupa viadalról formagyakorlatban és küzdelemben legalább négy aranyéremben reménykedem – tájékoztatott a mester.

A teljes orosházi küldöttség (Fotó: OKKSZK)

A dojo felújításának ideje alatt a karatésok nem tudtak annyit edzeni, mint rendesen és a létszámban is lemorzsolódás volt tapasztalható. A shihan szerint szerencsére ezeket már múlt időben mondhatjuk.

– Január másodikától tudunk a felújított sportközpontban, kiváló körülmények között edzeni. Nagy könnyebbség ez a sportolóknak és nekem is. Azóta a gyerekek heti tíz-tizenegy edzéssel készülnek és ez meg is látszik a felkészültségükön és az eredményeiken. Most is remekül versenyeztek, jól küzdöttek, elégedett voltam velük. A létszámunk is ismét gyarapodásnak indult. Akkor lesz teljes a munka, ha a jórészt egyetemista felnőtt versenyzőink is teljes intenzitással térnek vissza az edzésbe – tette még hozzá Zsiga Zsolt.

Az első félév legfontosabb versenye a július elsejei világkupa lesz, a klubelnök azonban azt reméli és arra készül, hogy az ősszel már a felnőtt versenyzők is elindulhatnak rangos, nemzetközi versenyeken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.