- hirdetés -

Ismét egy idegenbeli mérkőzés várt a CSIKO SE kézilabda csapatára, akik ezúttal Békéscsabára utaztak. A forgatókönyv hasonló volt az egy héttel korábbi, Túrkevén játszott találkozóhoz, egy viszonylag szorosabb első félidőt követően a második játékrészben magasabb fokozatra kapcsolva szerezték meg a következő győzelmet.

Békéscsaba adott otthont a CSIKO következő bajnoki mérkőzésének, az az együttes, mellyel már többször nézett farkasszemet a szezon során Németh László legénysége. A legszorosabb különbség az első fordulóban volt, akkor 3 gól volt a különbség, de azóta többször is sikerült nagyobb arányban legyőzniük a megyei bajnokság harmadik helyén álló riválisukat, legutóbb márciusban, az első tavaszi mérkőzés során.

Ezúttal a megszokotthoz képest foghíjasabb kerettel utazott el az orosházi csapat, a hiányzók között volt a házi góllövőlistát vezető Lászlai Szabolcs, a csapatkapitány, Pásztor Máté vagy a védekezésben fontos szerepet játszó Pásztor Ákos. A mérkőzés forgatókönyve az előző fordulóban lejátszott, Túrkeve elleni találkozóhoz hasonlóan alakult, az első félidő végén 16-19-es állással vonulhattak pihenőre a csapatok. A folytatásban aztán ismét magasabb fokozatra kapcsoltak az orosházi játékosok.

Fokozatosan növelték előnyüket, a félidei 3 gólos előnyt pedig sikerült 8 gólos különbséggé növelniük. Gólgazdag találkozón, 32-40-es sikerrel szerezték meg a két pontot, egyben a 14. győzelmüket a szezon során és erősítették meg a vezető helyüket a tabellán. Jelenleg 28 ponttal állnak a bajnokság élén úgy, hogy a legfőbb rivális túrkevei csapathoz képest két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Folytatás egy hét múlva, április 29-én Gyulán, következő hazai mérkőzésüket pedig május 6-án, a Kondorost fogadva játsszák a kézilabdázók az Eötvös-csarnokban.

A kapusok közül Pukánszki Barna, Paulik Levente és Pajkó László, míg a mezőnyjátékosok közül Borbély Levente, Nadicsán Marcell, Garai Gergő, Farkas Sándor, Simon Boldizsár, Viczián Szabolcs, Fábián Balázs és a vezetőedző Németh László voltak a szombat esti keret tagjai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.