- hirdetés -

A május elsejei Lovas majális hosszú évek óta népszerű családi program a bogárzói lóversenypályán. Az elmúlt több évtized alatt mindössze kétszer, a koronavírus-járvány miatt kellett lemondaniuk erről az orosháziaknak.

Ebben az évben a nehéz gazdasági körülmények miatt sokáig kétséges volt a Lovas majális megvalósítása, de az Orosházi Lovas Egyesület vezetőségének áldozatos, fáradságot nem ismerő munkájának és többek közt az orosházi önkormányzat segítségének is köszönhetően most már kijelenthetjük, hogy lesz majális!

A szervező Orosházi Lovas Egyesület vezetője, Kulik Ferenc elmondta, a program kialakításánál első számú szempontként szerepelt idén is, hogy a majálisra kilátogató családok minden tagja megtalálhassa a kínálatban a számára legkedvesebbet.

A sportprogram gerincét a fogathajtók C és D kategóriás versenye adja (Fotó: Horváth Bence)

– Először is, hogy minél többen élvezhessék a majálist, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény ingyenes. A program az Orosházi Kutyakiképző Iskola látványosnak ígérkező bemutatójával kezdődik, majd a fogathajtó megyei bajnokság orosházi versenye veszi kezdetét. Póni, egyes és kettesfogatok akadályhajtását láthatja a nagyérdemű. A délelőtti programba tervezünk még egy póni galopp futamot és gazdaversenyt is, melyben az orosházi és környékbeli gazdák, hobbi lovaik hátán mérhetik össze erejüket. A két délelőtti galopp futam visszavágóját délután láthatja a közönség. A fogathajtó versenyek délután folytatódnak. A nagy hagyományokkal rendelkező ügető tenyésztés és hajtás is kiveszi a részét a programból. Két futamot tervezünk, melyekben a Kincsem Parkban is versenyző lovak és hajtók mutatkoznak be Bogárzó közönségének. A gyerekek részére ezen a május elsején is lesznek ugrálóvárak, arcfestés, kézműves játszóház, lufihajtogatás és ingyenesen vehetik igénybe a lovaglást három, különböző nagyságú lovon. Anyuka, apuka részére ott lesz a szokásos kirakodóvásár és a büfék is kínálnak bőven enni, innivalót – foglalta össze Kulik Ferenc.

Minden korosztály szórakoztatására gondoltak a szervezők (Fotó: Horváth Bence)

Érdemes időben érkezni a Bogárzói Lóversenypályára május elsején, ugyanis a program már fél tízkor, de megfelelő számú fogat nevezése esetén valószínűleg már kilenc órakor megkezdődik a kutyakiképző iskola kiképzői és növendékei bemutatójával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.