- hirdetés -

A bajnoki cím és ezáltal a feljutás sorsát is meghatározó mérkőzést játszott a hétvégén a CSIKO SE kézilabda csapata. Németh László legénysége ezúttal Túrkevére utazott, ahol egy nehezebben induló mérkőzésen végül magabiztos, 9 gólos különbséggel szerezte meg következő győzelmét és hozta el a két pontot.

Túrkeve adott otthont a CSIKO következő bajnoki mérkőzésének, az az együttes, amelyik az őszi szezon során kisebb meglepetést okozva legyőzte az Eötvös-csarnokban az orosházi csapatot. A CSIKO vezetőedzője, Németh László a tavaszi szezon előtt is hangsúlyozta, hogy az április 15-én játszott visszavágó kulcsfontosságú lesz a bajnoki cím és persze az NB2-be való feljutás szempontjából. Ennek megfelelően utaztak el szombaton egy bővebb kerettel.

Könnyített a helyzetükön, hogy riválisuk legutóbb némileg váratlanul, de vesztesen hagyta el a pályát Kondoroson, így a CSIKO játékosai az élről várták a bajnokit. Ez azonban egyáltalán nem indult egyszerűen, hiszen az első játékrészben kiegyenlített összecsapás folyt, félidőre mintegy testvériesen megosztozva, 15-15-ös állással vonulhattak a játékosok. A második félidőre aztán a CSIKO magasabb fokozatra kapcsolt.

Fokozatosan növelték előnyüket, végül pedig sikerült 9 gólos különbséget kialakítaniuk, 25-34-es győzelemmel szerezték meg a két pontot és erősítették meg vezető helyüket a megyei bajnokság tabelláján. A 2022/2023-as szezon során így a 13-ik győzelmüket szerezték meg, jelenleg 26 szerzett ponttal állnak a tabella élén, 4 pontos előnnyel, de eggyel kevesebb mérkőzéssel. Folytatás egy hét múlva, április 22-én Békéscsabán.

A kapusok közül Pajkó László, Paulik Levente és Pukánszki Barna, a mezőnyjátékosok közül pedig Héjja Ádám, Viczián Szabolcs, Simon Boldizsár, Borbély Levente, Farkas Sándor, Nadicsán Marcell, Pásztor Máté, Garai Gergő, Lászlai Szabolcs, Kónya Balázs, Fábián Balázs, valamint a vezetőedző, Németh László volt a szombat esti keret tagja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.