- hirdetés -

Nemrég írtunk arról, hogy ismét kihelyezett véradáson vettek részt a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulói. Nemcsak ők mutattak az elmúlt időszakban pozitív példát, hiszen Békés vármegyében a főkapitányságon és több rendőrkapitányságon is tartottak véradónapot.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2013-ban kapta meg a Magyar Vöröskereszttől a Véradóbarát Munkahely elismerő címet. A két szervezet kapcsolata azóta is kitűnő, rendszeresen szerveznek véradást rendőröknek és rendőrségi dolgozóknak. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon idén februárban két alkalommal, míg márciusban az orosházi, gyulai, sarkadi és mezőkovácsházi rendőrkapitányságokon volt lehetőség arra, hogy az ott dolgozók ilyen módon segítsenek a műtétre szorult betegeken, balesetet szenvedett embereken.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében leírta, hogy a főkapitányságon 101-en, a városi rendőrkapitányságokon pedig összesen 135-en vettek részt az előre meghirdetett véradásokon. A nemes cél napirenden marad, ebben az évben még több alkalommal lesznek rendőrségi véradónapok Békés vármegyében.

Kiemelt képen: Orosházán is követték a jó példát (Fotó: police.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.