- hirdetés -

Az elismerés egy győztes pályázat eredménye volt, amit a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. írt ki. Az értesítést április 4-én kapta meg a Város Önkormányzata, az ünnepélyes díjátadó májusban lesz majd. 

Dr. Blahó János az Orosházi Oktatási Kerekasztal titkára kiemelte, hogy a szervezet egyik legfontosabb feladatának a tehetségek felkutatása és segítése számít, éppen ezért minden olyan pályázati lehetőséget igyekeznek megragadni, ami ezt a célkitűzést támogatja. Ezúttal is egy ilyen lehetőséget sikerült megnyerniük. 

– Ennek a pályázatnak az volt a lényege, hogy bemutassuk azt a munkát, az elmúlt évek munkáit, ami alapján ezt elérte a kerekasztal, a szakma. Én azt gondolom, már önmagában is unikális, hogy egy település a különböző fenntartók által működtetett intézmények tekintetében egy ilyen jellegű, településszintű együttműködést meg tud csinálni – árulta el. 

Mint mondta, a másik nagyon fontos eleme az együttműködésnek, hogy ebben a tanulók is olyan karrierösvények lehetőségét kapják, mint az óvoda-általános iskola-középiskola-egyetem vagy az óvoda-általános iskola-középiskola-munka világa. Ennek az együttműködésnek az eredményességét is elismerték most ebben a formában, de hozzátette, hogy mindenképpen szeretnének ennél tovább lépni. 

– Épp 5 évvel ezelőtt történt a Szegedi Tudományegyetemmel megkötött együttműködés, ezt fogjuk most áttekinteni a rektori vezetéssel, bízva abban, hogy további intenzív lehetőségeket tudunk majd találni. Egy fontos társadalmi küldetést fogalmaztunk meg, melynek a lényege, hogy Orosházán minden gyermek sikeres életpályát tudjon majd befutni a későbbiekben, olyan legyen a város, ahol hosszútávon tervezhető a jövő – foglalta össze. 

Orosháza alpolgármestere, egyben az Oktatási Kerekasztal elnöke, Bojtor István elmondta, hogy a sikeres pályázat ünnepélyes díjátadó ünnepsége május 16-án lesz majd a Budapest Music Centerben, ezt követően fogja az önkormányzat megkötni a támogatói szerződést, hogy az elnyert összeget (1,5 millió forintot) tehetséggondozásra fordíthassák. Azt majd az Oktatási Kerekasztal szervezésében fogják eldönteni, hogy ez milyen formában történjen meg. 

– Örülünk a díjnak, ez megerősíti azt, hogy van értelme folytatni a munkát, sőt újabb programok, ötletek bevonásával bővíteni is. Ennek keretében tudtuk megnyerni a pályázatot, továbbá nagyon köszönjük azoknak a gyerekeknek, akik a tehetségükkel gazdagítják a várost – tette hozzá. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.