- hirdetés -

Április 3-án a végére ért a több mint két héttel ezelőtt útjára indult, Orosháza életében már nagy hagyományokkal bíró programsorozat, a Tavaszi Művészeti Fesztivál. Az elmúlt időszakban számos területen mutathatták meg tehetségüket az orosházi gyerekek, ezúttal pedig felkészítőik, tanáraik adtak koncertet a művészetet kedvelőknek.

Nagy érdeklődés követte az elmúlt két hétben az idén már 21. alkalommal megrendezett Tavaszi Művészeti Fesztivál programjait, melynek keretében nemcsak koncerteken, hanem versenyeken is megméretették magukat a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A fiatalok nem is maradtak adósak a jó eredményekkel. Április 3-án, a sorozat záró rendezvényén azonban nem ők, hanem az intézmény pedagógusai, zenetanárai álltak színpadra. Mint ahogy a művészeti iskola igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva is fogalmazott a tanári koncert mindig is egy kiemelt, reprezentatív esemény a fesztivál életében.

A rendezvény elején a vendégek köszöntését követően Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere mondott ünnepi beszédet.
– Az elmúlt napokban Orosházán főszerepet kapott a művészet, bemutatkoztak az iskola növendékei, volt kiállítás, versenyeztek a vármegye fúvósai, pazar táncelőadásnak is a részesei lehettünk. Láthattuk azt, hogy mire lehetnek képesek a gyerekek, ha kellően kitartóak és motiváltak.

Ehhez kell a szülő is, aki végigkíséri, ha kell segíti, ösztönzi gyermekét. És kell a tanár is, aki mindig ott van, tanít, fejleszt, dicsér. A diák, a szülő és a tanár hármasa eredményez aztán valami szépet. Hagyományt, egyben értéket teremtett a művészeti iskola ezzel a rendezvénysorozattal, melynek a méltó zárásához idén is sok jó és szép emlékkel érkeztünk most el – hangsúlyozta beszédében.

Ezt követően Kardosné Bánhidi Éva összegezte az eddigi eseményeket, többek között a Tavaszi Napforduló nevű képzőművészeti pályázatot, melyből sokszínű, szemet gyönyörködtető kiállítást rendezhettek. Ez volt a fesztivál nyitó programja, ezt követően pedig az egyéni és kamarazenei produkciók sokasága várt a művészetet kedvelő érdeklődőkre. A hangszeren játszó tehetségek mellett március 18-án nemzetközi táncművészeti minősítő versenyt is rendeztek, ahol a modern táncos csoportok 6 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzminősítéssel, valamint 1 különdíjjal, míg a társastánc csoportok egy ezüstminősítéssel zártak.

Méltó zárást biztosítottak a művészeti iskola pedagógusai a fesztiválnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fontos pontja volt még a fesztiválnak a vármegyei könnyűzenei fúvósverseny, ahol 1 kiemelt arany-, 8 arany-, 11 ezüst- és 4 bronzminősítéssel zártak a növendékek. A program során emellett köszönetet mondtak támogatóiknak is, akik sokan és sokféle módon segítették az iskola működését. A fesztivál zárásaként pedig a művészeti iskola tanárainak előadásában csendült fel a muzsika, minden előadó nagy tapsot kapott a színvonalas produkciókra a közönségtől, méltó módon lezárva a 21. Tavaszi Művészeti Fesztivált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.