- hirdetés -

A feljutásért küzdő Szombathelyhez tartalékosan utazott el az Oxxo Energy Orosháza. A női kézilabdázók megfiatalított kerettel egy félidőn át felvették a versenyt esélyesebb ellenfelükkel szemben.

Összesen tizenkét játékost nevezett be Morva Zoltán a Szombathely elleni mérkőzésre. A legtöbben egész héten betegséggel küzdöttek, míg Ludvig Krisztina és Gara Dorina sérülés miatt hagyta ki a szezon leghosszabb túráját. Ennek ellenére egész jól tartotta magát a tartalékos vendég alakulat, fej fej mellett haladtak a felek. A 19. percben 9-7-nél kérte ki első idejét Morva Zoltán, amely nem a várt hatást hozta el, hiszen pillanatok alatt öt góllal lépett meg a Szombathely. Pődör Rebekáék kíméletlenül megbüntették az orosháziak hibáit. Végül Jáhn Krisztina állította be a 14-11-es félidei állást.

A fordulás után nem kellett sokat várni, hogy a különbség a duplájára duzzadjon, a 38. percben már 20-14 állt az eredményjelzőn. A megfiatalított orosházi csapat számára sok problémát okozott a hazai fal, így a negyvenedik percben nyolcgólos hátrányban hívta magához ismét játékosait Morva Zoltán. Ezt követően hét emberrel, üresen hagyva a kaput támadtak Vörös Bettináék, ami arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a szombathelyi fór. Erre egészen az 56. percig voltak képesek a kék mezesek, ekkor 29-19-nél először és utoljára volt tíz gól a két fél között. A végéig Zavaczki Boglárka vezérletével szépített az Orosháza, amely 30-24-es vereséget szenvedett.

Morva Zoltán: A Szombathely a hazai pálya minden előnyét élvezte. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, amíg bírtuk erővel, szépen megoldottuk a feladatot. Sajnos be kell látni, hogy a mai mérkőzésben ennyi volt.

Szombathelyi KKA – Oxxo Energy Orosháza 30-24 (14-11)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szombathely, 400 néző
Vezette: Csuka Pál, Kocsis Olivér.
Orosháza:

Bálint – Jáhn 1, Baráth 2, Kenyeres 2, Ács 3, Iván 2, Bíró 1. Cserék: Szőke (kapus), Patyi 1, Zavaczki 8, Vörös 1, Bedron. Edző: Morva Zoltán.
A Szombathely legjobb góllövői: Pődör R. 9, Pődör B 6, Horváth 6.
Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 3/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.