- hirdetés -

Április 1-én léptek pályára ismét az Eötvös-csarnokban a CSIKO SE kézilabdázói, szombat esti ellenfelük ezúttal a Szeghalom fiatal játékosokból álló csapata volt.

Az első orosházi gólt, egyben a mérkőzés első gólját Borbély Levente szerezte, ezt követően pedig hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést a CSIKO játékosai. A vendég szeghalmi együttes fiataljai az első percekben még tartották a lépést, időkérésüket követően is gólt szereztek, ezt követően azonban Pásztor Máté volt eredményes egy kínai figura végén. Az első 10. perc 5-4-es részeredménnyel zárult, ezt követően kezdett el a CSIKO egyre nagyobb előnyre szert tenni.

Kicsivel később, a 20. percben már 15-9-re vezettek, ráadásul Paulik Levente is szép védésekkel jelentkezett a kapuban, a csapatkapitány Pásztor Máté pedig tovább növelte góljainak számát. A 10 gólos különbség így már az első félidő vége előtt kialakult, pihenőre 23-13-as állásnál vonulhattak a csapatok. A második félidő hasonló forgatókönyvvel, azaz Borbély-góllal, sőt gólokkal kezdődött, a fiatal játékos többször is eredményes volt ezekben a percekben.

A mérkőzés hasonló ütemben folytatódott, az addig többnyire védekező feladatot ellátó Pásztor Ákos percei következtek, aki szintén többször is a kapuba talált. A félidei különbség is tovább nőtt, jött is a vendég időkérés. Nem sokkal később büntetőhöz jutottak a szeghalmiak, melyre a szurkolók üdvrivalgásától kísérve a sérüléséből visszatérő Pajkó László állt be a kapuba. A büntető végül a kapufán csattant, a különbség pedig ezután még tovább nőtt, Simon Boldizsár volt többször eredményes. A 45. percre alakult ki a 15 gólos előny, 35-20 volt ekkor az állás.

Az utolsó 10 percre 40-22-vel fordultak a csapatok, amit egy Paulik-védéssel és egy Farkas Sándor-góllal alakítottak ki a CSIKO játékosai. Az utolsó percekre végül 20 gólos különbség alakult ki, a mérkőzés vége felé a CSIKO balszélsőként pályára lépő vezetőedzője Németh László szerzett több találatot. Végül 46-26-os végeredménnyel zárták a csapatok a szombat esti találkozót. Az orosházi játékosok győzelmükkel mérkőzésszámban utolérték a Túrkevét és az újabb 2 ponttal a vezetést is átvették a tabellán.

Legközelebb éppen legnagyobb megyei riválisuk otthonában lépnek pályára, a bajnokság szempontjából is sorsdöntőnek ígérkező mérkőzést április 15-én rendezik majd.

CSIKO SE – SZNKC 46-26 (23-13)
V.: Kecskeméti, Sándor
CSIKO SE:
Kapusok: Paulik, Pajkó
Mezőnyjátékosok: Pásztor Ákos 4, Viczián 1, Simon 7, Borbély 5, Farkas 6, Nadicsán 3, Pásztor Máté 6, Garai 4, Lászlai 3, Németh L. 7
Az ellenfél legjobb dobója: Szabó P. 11

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.