- hirdetés -

Március 29-én a fúvós- és az ütőhangszeren játszó növendékek koncertjével folytatódott az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál a Művészetek Házában. A programsorozat eddigi eseményein több, mint 400 növendék mutatkozhatott már be, de a jövő hétre is készülnek még újdonságokkal.

Két héttel ezelőtt, a képzőművész növendékek kiállításával indult útjára a már 21. alkalommal megrendezett Tavaszi Művészeti Fesztivál Orosházán, március 29-én pedig már a programsorozat hetedik állomása következett. Ezúttal a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvós- és ütőshangszereken játszó növendékei álltak színpadra és mutatták be családtagjaiknak, a művészetet kedvelő érdeklődőknek, hogy mit is tanultak az elmúlt hetekben, hónapokban.

– Nagyjából már majdnem minden művészeti ág bemutatkozott, a képzőművészekkel kezdtünk, utána jöttek sorban a modern- és társastáncosok, majd a zongoristák és magánénekesek, de bemutatkoztak a vonósok és gitárosok is. Úgy gondolom, hogy egy nagyon színes programmal ajándékoztuk meg nemcsak a szülőket, hanem a város művészetek iránt érdeklődő közönségét is, hiszen eddig mintegy 400 növendék mutatkozott be a fesztiválon – sorolta Kardosné Bánhidi Éva.

A művészeti iskola igazgatója külön kiemelte a fúvósok vármegyei könnyűzenei versenyét, melynek a házigazdái lehettek az elmúlt napokban. Nagy érdeklődés követte az eseményt, a végén pedig megelégedve és örömmel mehettek haza a térség fúvós versenyzői, akik a következőt mondták: Viszontlátásra a következő alkalommal! Mint mondták, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a jövőben is szeretné megrendezni ezt az eseményt, legközelebb három év múlva.

A fiatal versenyzők az eredményekkel sem maradtak adósak, amit külön kiemeltek a szerda esti programot megelőző köszöntések során, csakúgy mint felkészítő tanáraik, zongorakísérőik munkáját. Úgy gondolják, a művészeti fesztivál egy fontos esemény Orosháza életében, ahol az iskolában tanuló diákok városi szinten is megmutathatják magukat. Nem volt ez másként március 29-én sem, a fellépők izgatottan várták produkciójukat, ahol nem maradt el a taps és az elismerés.

A programoknak ezzel még nincs vége, hiszen április 3-án, a fesztivál zárásaként még hátra van az intézmény egyik legjobban várt előadása, a tanári koncert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.