- hirdetés -

Az orosházi női kézilabdázók négy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatának ért véget pénteken este. Tökölön, a SZISE vendégeként egy góllal maradt alul az ONKC.

A tizedik helyen álló SZISE volt az NB I/B 22. fordulójában az orosháziak ellenfele. Jól is kezdte a találkozót a vendég alakulat, nyolc perc játék után 5-2-re vezetett. A kapusokra nem lehetett panasz egyik oldalon sem, de ebben a külön meccsben is az orosháziak álltak jobban. Sok hibával játszottak a csapatok, időkérése után zárkózott a SZISE. Takács Eszter büntetőből vette be Bálint kapuját, majd a játékrész felénél döntött úgy Morva Zoltán, hogy ő is időt kér, ekkor egygólos volt az előnye a kékeknek.

Valamelyest sikerült rendezni a sorokat, ennek eredményeként újra visszaállította a háromgólos fórt az ONKC. Jól használta ki az emberelőnyét a fővárosi alakulat, a két perc alatt felzárkózott, majd 12-12-nél kiegyenlített. A hibák miatt Márczy Tekláék előtt több lehetőség is kínálkozott, hogy átvegyék a vezetést, de ebben Bálint Anna akadályozta meg őket. Időntúli szabaddobásból talált be a szünet előtt Vörös Bettina, ami azt jelentette, hogy minimális vendég előnnyel vonultak pihenőre a felek, 12-13.

A második játékrész elején gólpárbaj alakult ki, a 37. percben a meccs során először állt jobban a hazai csapat, 17-16. Morva Zoltán kapust is cserélt, de megoldást Szőke Szonja sem jelentett arra, hogy megállítsák Takács Eszteréket. A 45. percben már két góllal volt lemaradva az Orosháza, 21-19. Azonnal érkezett az időkérés, de ezt követően sem igazán találtuk az utat Rutka-Győrffy hálójába. A rutinos kapus – akárcsak Orosházán – most is komoly fejtörést okozott. Sokat hibázott a SZISE is, így Ács Orsolya üres kapus találatával faragtak a hátrányból a vendégek, 21-20. Öt perccel a vége előtt ismét fordított az Oxxo Energy Orosháza, de a lefújásig nem sikerült megőriznie ezt az előnyt. Egygólos, 28-27-es vereséggel ért véget az összecsapás.

Nagyon sajnálom a mérkőzést, mert rengeteg energiát tettek bele a lányok. A második félidőben a védekezésünk és a kapusteljesítményünk nem a megszokott színvonalat hozta. Sok gólt kaptunk, rengeteg ziccert hibáztunk, ami a játékosaim önbizalmát vette. Ezután nem is igazán mertünk vállalkozni. A világ nem dőlt össze, vannak még meccsek, ahol tudunk javítani – fogalmazott Morva Zoltán edző a lefújás után.

Szent István SE – Oxxo Energy Orosháza 28-27 (12-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Tököl, 100 néző.
Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.
Orosháza:

Bálint – Moharos 7, Vörös 6, Zavaczki 1, Ács 4, Kenyeres 2, Iván 6. Cserék: Szőke (kapus), Jáhn, Patyi, Mikula, Baráth, Bedron, Bíró 1. Edző: Morva Zoltán.
A SZISE legjobb góllövői: Aron 4, Horváth 4, Takács E. 4.
Kiállítások: 2 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 1/1.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.