- hirdetés -

Alig három hónap van már csak hátra a 2022/2023-as tanévből. Íme az összes fontos dátum, amit az iskolásoknak, különösen a középiskolába készülőknek és az érettségi előtt állóknak tudni érdemes.

A legaktuálisabb és egyben legfontosabb a középfokú oktatásba jelentkezőknek a mostani dátum, március 21-22. Ebben a két napban van még lehetőségük módosítani a tanulói adatlapokat az általános iskolában. Ezt követően már nem változtathatják meg az adatlapin szereplő információkat. Az Oktatási Hivatal március 23-án küldi el a középiskoláknak a hozzájuk jelentkezett tanulók listáját ABC-sorrendben. A jelentkezettek listáját a módosító tanulói adatlapok alapján április 3-ig egészítik ki.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap idén április 5. lesz a közoktatásban, de a felsőoktatási intézményekben ettől eltérő dátumokon kezdődhet a szünet. A szünetet követő első tanítási nap időpontja április 12. A következő napon, április 13-án a középiskolák igazgatói elküldik az ideiglenes felvételi rangsorokat az Oktatási Hivatalnak. Kicsivel később, április 28-án érkeznek meg a felvételről vagy elutasításról szóló értesítések a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Az eduline.hu oktatási oldal és az Oktatási Hivatal honlapjának információi alapján a középiskolás végzős diákoknak is mozgalmasan alakulnak a következő hónapok. Az érettségi előtt állóknak május 4. lesz az utolsó tanítási nap. A vizsgaidőszak az írásbeli vizsgákkal, azon belül is a magyar nyelv és irodalom feladatsorral és május 26-án fejeződik be az olasz nyelvből érettségizők írásbeli vizsgájával.

Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgákat június 7. és 14. között, a középszintű szóbeli vizsgákat pedig június 19. és 30. között tartják meg. Közben június 15-én lesz a 2022/2023-as tanév utolsó tanítási napja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.