Viszonylag kevés hozzávalóból készül ez a finom és laktató étel, amit még a gyerekek is szívesen megesznek ebédre. Mondhatni elronthatatlan, a siker viszont garantált.
A legfontosabb hozzávalók között a kelkáposzta, a burgonya és a virsli szerepel. Emellett még szükségünk lesz néhány természetes ízfokozóra, fűszerre, de máris meglátjuk, hogy ez a leves tényleg igazán pénztárcakímélő.
Hozzávalók 4 főre:
4 darab virsli (lehetőleg frankfurti, hogy tényleg frankfurti levesünk legyen), 4 darab közepes méretű burgonya, 1 darab közepes méretű kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 1 kis dobozos tejföl, 1 evőkanál liszt
Lássunk munkához!
1. lépés: Hevítsük fel a zsírt az edényünkben, majd tegyük rá a felaprított vöröshagymát! Pároljuk üvegesre!
2. lépés: Ezután tegyük a felkockázott burgonyát is az edénybe, majd adjunk hozzá 2 liter vizet!
3. lépés: Tegyük a léhez a fűszereket, ízlés szerint sót, borsot, őrölt köményt, valamint a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát!
4. lépés: Ha felforrt a víz, tegyük bele a kelkáposztát is a készülő levesbe, amelyet előtte vékony csíkokra szeleteltünk!
5. lépés: Ha megfőttek, megpuhultak a zöldségek, tegyük a levesünkbe a karikára vágott virsliket is!
6. lépés: Tegyük egy tálkába a kis dobozos tejfölt az egy evőkanálnyi liszttel, egy teáskanálnyi pirospaprikával, majd vegyünk ki egy merőkanálnyit a forrásban lévő levesből, merjük rá, és keverjük csomómentesre! (Legegyszerűbb ehhez a művelethez kézi habverőt használni, akkor biztosan nem marad darabos a habarásunk.) Ha már homogén állagú, öntsük bele a levesbe!
7. lépés: Egyet forralunk rajta, és már kész is!
8. lépés: Tálaláskor ízesíthetjük, díszíthetjük még egy kanálnyi tejföllel.
Kellemes készülődést, jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt kép forrása: istockphoto.com