- hirdetés -

Két egykori orosházi közönségkedvenc, Szikora Attila és Balda Ákos tartott egyéni képességfejlesztő edzéseket a fiatal kézilabdázóknak Hódmezővásárhelyen, a Trops Handball Training program keretében.

– Ezzel a lehetőséggel keresett meg egy edzőkollegám, hogy elvállalnék-e a mindennapi feladataim mellett egy ilyen munkakört. Én elvállaltam, így bekerültünk a programba. Nagy öröm volt számomra mikor megtudtam, hogy régi csapattársammal és barátommal, Balda Ákossal közösen fogjuk az edzéseket megtartani – mesélte Szikora Attila.

Elmondta, hogy a Trops Handball programhoz jelentkezés útján csatlakozhat, aki szeretne. A fiatal játékosok képességfelméréseken esnek át, utána pedig speciálisan, a saját posztjukra jellemzően folytatódik az edzés. Ezek lehetnek hagyományos, egyszerűbb lövőtechnikai feladatok, nehezített körülmények között végzett feladatok, vagy épp Szikora Attila posztjából fakadóan, a kapusok számára mik azok az alapmozgások, technikák, melyek kiegészítésre szorulhatnak.

Balda Ákos számára is új impulzusokat nyújtott, hogy a korábbi feladataihoz képest most egy új szerepkörben próbálhatta ki magát, saját játékosain kívül egy új közeggel is találkozhatott. Korábban hat fantasztikus évet töltött el az OFKSE kötelékében, 2018 óta pedig a Pick Szeged Kézilabda Akadémián dolgozik utánpótlásedzőként. Tanítványaival 2021 nyarán éppen egykori sikerei helyszínén, Orosházán jártak edzőtáborban.

– A résztvevők elégedettségét, mi sem bizonyítja jobban, hogy máris jelezték igényüket, hogy további hasonló foglalkozásokon szeretnének részt venni. A hétvégén, március 19-én sor kerül a következő képzésre Hódmezővásárhelyen, amihez még lehet csatlakozni, és az áprilisi hónappal kapcsolatban is folynak még az egyeztetések. Ilyen lehetőség egyébként az ország több pontján is van. Számomra azért számít nagy élménynek, mert mindenhol fontos az egyéni képzés, de mindig van igény arra, hogy többet és többet tanuljanak a játékosok, ahhoz hogy a kézilabdás éveikből a legtöbbet hozzák ki, legyenek ők 11-12 vagy éppen 15-16 évesek.

Kiemelt képek forrása: Trops Handball

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.