- hirdetés -

Kedves esemény helyszíne volt csütörtök délelőtt a polgármesteri iroda. Dávid Zoltán polgármester a Hunor mentőcsapat egyik tagját, az Orosházán szolgálatot teljesítő Baráth János tűzoltó alezredest ajándékozta meg. A Bravo egység vezetőjét elkísérte a Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Bajkán György tűzoltó alezredes.

A városvezető emléklapot és egy Orosháza könyvet adott át Baráth Jánosnak. Rövid gratulációjában megköszönte a hős katasztrófavédelmi szakembernek, ezt az önként vállat plusz feladatot, melyet munkája és családja mellett vállalt és lelkiismeretesen teljesít. Megköszönte a hősies helytállást, melyet Baráth János és a mentőcsapat tagjai tanúsítottak a mentés során. Dávid Zoltán reményét fejezte ki, hogy a jövőben éles helyzetben nem, csupán gyakorlatokon kell ezt a fajta bátorságot és rátermettséget bizonyítaniuk.

Dávid Zoltán megköszönte az alezredes és társai hősies helytállását (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Baráth János elmondta, sokat jelent számára, hogy munkájukat helyi szinten is figyelemmel követik és elismerik.

– Nagyon jó érzés és nagy megtiszteltetés ez számomra, hogy főispán úr és most polgármester úr is elismeri a munkánkat, illetve azt a tíz évet, amivel ide elértünk, ugyanakkor el kell mondanom, hogy ezek az elismerések – bár egyénileg kaptuk – mindenképp a csapatot illetik, hisz ha sikerül eredményt elérnünk, az csakis a csapat együttes munkájának az eredménye. A nevükben is köszönöm – tette hozzá az életmentő.

Bajkán György az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője számára megnyugtató érzés, hogy ilyen kollégák dolgoznak a kirendeltsége csapatában.

– Baráth János alezredes már a törökországi eseményeken kívül is sokszor bizonyította hozzáértését és rátermettségét. A mindennapi életben itthon is adódnak sajnos olyan helyzetek, amikor szükség van rutinos tűzoltókra. Ő érzett még magában lehetőséget és ezért is jelentkezett a Hunor Mentőcsoportba. Nagy öröm számunkra, hogy tőlünk is van egy ember, aki ilyen tapasztalatokkal és tudással van felvértezve – mutatott rá Bajkán György.

A „hivatalos” részt követően kötetlen beszélgetés keretében hallgatta meg a városvezető Baráth alezredes törökországi élményeit, tapasztalatait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.