- hirdetés -

A Kossuth iskolában névadójuk előtt is tisztelegve minden évben március 15-e környékén szokták megszervezni hagyományos Kossuth Napjukat. Ez idén sem volt másként, a keddi napot ünnepi előadással és koszorúzással kezdték, utána pedig több, főként az ünnephez kapcsolódó program és lehetőség várt diákokra és tanáraikra egyaránt.

Zenében, szavalatokban és történetekben gazdag ünnepi műsorral vette kezdetét a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos Kossuth Napja az intézmény udvarán. A 10. A osztály tanulói előadásukban felidézték többek között a 12 pontot, Arany János költeményét szavalták vagy a forradalom és szabadságharc érdekességeiről tájékoztatták diáktársaikat.

Az emlékműsor befejezését követően az iskola pedagógusa, Madarász Ildikó koszorúzta meg Kossuth Lajos szobrát, majd az intézmény igazgatóhelyettese, Lenkei Diána ismertette a jelenlévőkkel a nap további programjait, mindenki kedve szerint választhatta ki, hogy melyik terembe és milyen foglalkozásra látogathat el. Az igazgató, Pörneki Attila elmondta, hogy névadójuk előtt tisztelegve minden évben március 15. előtt szokták megtartani a Kossuth Napot.

A diákok hetek óta készültek a rendezvényre, több a jeles dátummal kapcsolatos előzetes feladatot kaptak, akár egyénileg, akár osztályonként. Plakátkészítő versenyt is tartottak, a kész művek a folyosón sorakoztak. A szabadidős programoknak a többsége szintén március 15-höz kapcsolódott, de az iskola sajátosságait figyelembe véve különböző szakmákat is ki lehetett próbálni.

Nem maradhattak el a szokásos március 15-i kvízkérdések vagy filmvetítések, többek között az ilyenkor gyakran előtérbe kerülő Kőszívű embert fiait is megnézhették. Az egyik osztály saját kezűleg készített kokárdákat, de megelevenedett a Pilvax Kávéház is, ahol teával és Kossuth-kiflivel várták az arra járó diákokat és tanáraikat.

A későbbiekben pedig robotika bemutatók és VR-játékok, kerékpáros és gólyalábas bemutató, karaoke verseny és Legyen Ön is milliomos vetélkedő is színesítette a programot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.