- hirdetés -

Március 11-én játszotta le első 2023-as bajnoki mérkőzését a CSIKO SE, akik a Békéscsabát fogadták az Eötvös-csarnokban. A találkozón egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem, 38-22-es sikerrel kezdték meg a megyei bajnokság tavaszi küzdelmeit.

A CSIKO idei első találkozójára Balogh Zsolt is hazalátogatott, a Békéscsaba elleni első gólt a jobbszélső Farkas Sándor szerezte, majd Lászlai Szabolcs vezérletével igyekeztek minél nagyobb előnyt kialakítani a fekete mezes orosháziak. Nadicsán Marcell is megszerezte első találatait az idényben, a fiatal beálló hosszú kihagyást követően tért vissza, a hazai kapuban pedig Paulik Levente mutatott be parádés védéseket.

Ennek megfelelően sikerült is egyre jobban növelniük a különbséget, a 10. percben 8-3, míg a 20. percben 13-6 állt az eredményjelzőn. Az első játékrész vége felé azonban a békéscsabai együttesnek sikerült kozmetikáznia a különbségen, amit az orosházi játékosok sem néztek tétlenül és 2 gyors góllal válaszoltak rá. Pihenőre így 6 gólos különbséggel, 19-13-as állásnál vonulhattak a csapatok.

A második félidőt szintén jobbszélről szerzett orosházi góllal kezdték a felek, ezúttal Garai Gergő volt eredményes. A kapuban Pukánszki Barna debütált CSIKO-mezben, aki nem szeretett volna lemaradni kapustársától, Paulik Leventétől, több szép védést bemutatott. A jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően sikerült növelniük az első félidőben kialakított különbséget.

A 40. percben 24-15-re léptek el, majd Lászlai góljának köszönhetően a mérkőzésen először alakult ki tízgólos különbség. A játékrész közepére az újabb orosházi góloknak és Pukánszki védéseinek köszönhetően még tovább nőtt az előny, az 50. percre már 15 gólos különbség is megvolt. 32-17 volt ekkor az állás, a meccs első gólját szerző Farkas Sándor volt ezekben a percekben többször is eredményes, de csapattársai sem maradtak el tőle.

A végeredmény 38-22 lett, amivel a CSIKO kézilabdázói megszerezték kilencedik győzelmüket a 2022/2023-as bajnoki idényben.

– Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy amit a srácoktól kértünk, azt maximálisan teljesítették, a hozzáállásuk kifogástalan volt. Betartották, amit kértem tőlük, 60 percen keresztül jól és koncentráltan kézilabdáztak, élvezve a játékot. Külön öröm, hogy ismét ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre és örömet tudtunk nekik szerezni. Szép győzelem volt a mai és remélem, hogy ezen az úton tudunk tovább menni – értékelt a mérkőzést követően Balogh Zsolt.

CSIKO SE – Békéscsaba DKSE 38 – 22 (19 – 13)
V.: Ivanics, Takács
CSIKO SE:
Kapusok: Pukánszki, Paulik, Kovács T.
Mezőnyjátékosok: Viczián 1, Lászlai 7, Garai 6, Pásztor M. 4, Héjja 5, Kónya 2, Nadicsán 2, Borbély 2, Pásztor Á., Fábián 4, Simon 1, Farkas 4, Németh L.
Az ellenfél legjobb dobója: Szabó B. 8

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.