- hirdetés -

Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Rákóczi. Csabacsűdön Kocsis találatával és Gedó triplájával diadalmaskodott a rákóczitelepi csapat.

Gedó Lóránt 2021 nyarán került az OMTK-ULE csapatába. A nagy munkabírású középpályásnak sárgalapjai miatt egy ULE-mérkőzést ki kellett hagynia, de a tartalékcsapatban szerepelhetett. Az OMTK-Rákóczi Csabacsűdön Kocsis Kevin góljával és Gedó mesterhármasával 4-3-ra győzött. Ennek apropójául kértük rövid interjúra az orosházi gólszerzőt.

Mit lehet tudni Rólad?

– Gyermekként a Békéscsabai Utánpótlás Egyesületben ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival, majd 13 évesen abba hagytam. Ekkor nem volt egyértelmű számomra, hogy lesz még valaha nagypályás mérkőzésem. Pár évvel később viszont, egy baráti meghívásra az Újkígyósi FC csapatába igazoltam és léptem újra pályára, már a felnőtt csapatban 16 évesen, a kettő között eltelt időben kispályán vagy a „grundon” fociztam. Ezután szerepeltem Békésen, majd Vésztőn. 2021 nyarán Szeghalomról, a bajnoki bronzérem megszerzése után igazolt át az OMTK-ULE.

Az ULE mezében elsősorban mezőnymunkád miatt csettintenek a nézők. Csabacsűdön viszont háromszor is betaláltál. Hogyan emlékszel vissza a mérkőzésre és a góljaidra?

– Elsősorban középpályásként tekintek magamra – bár még egy-két ilyen meccs és ez lehet, hogy  megváltozik –, viszont ezen a meccsen centerként számított rám az edző. Góljaim elsősorban ennek tudhatóak be. A mérkőzésbe remekül álltunk bele, a 9. percben már két góllal vezettünk. Mindkét gólt egy gyors ellentámadás végén szereztem. Az elsőnél Kérdő Erik centerezését passzoltam a kapuba. A másodiknál a saját lövésem kipattanójára értem oda a védőknél hamarabb, és belsőztem be, a még fekvő kapus mellett a hálóba. Ezt a meccs eleji időszakot leszámítva, viszont teljesen kiegyenlített volt az összecsapás. Szünetre egygólos előnnyel tudtunk menni. A második félidő elején szabadrúgásból sikerült betalálnom, melyhez legalább annyira kellett az ellenfél kapusa, mint én magam. A második félidőben, miután már 3-1-es vezetésünket követően kiegyenlített a Csabacsűd, igazi „megyei focis” lett a hangulat és a meccs maga is. Örülök, hogy ebből most mi tudtunk jobban kijönni.

Gedó jó formában várja a folytatást (archív fotó: OC)

Bodzás Ádám edző úgy nyilatkozott a mérkőzés után, hogy a két csapat közötti különbséget Gedó Lóri játéka jelentette. Te is így látod?

– A rúgott gólok miatt nézhet így ki, de aki kint volt láthatta, hogy egyik találatom sem Messi fénykorát idéző, ötven méteres szóló után született. Mindegyiknél kaptam segítséget a csapattársaktól, vagy éppen a harmadik gólnál, az ellenfél kapusától. Csapatként tudtuk behúzni a meccset, másképpen nem is lehet. Mindenesetre örülök, hogy Ádám úgy érzi, segíteni tudtam a csapatnak.

A héten ismét a bajnokaspiráns OMTK-ULE-ban szerepelsz. Mit vársz a folytatástól?

– A tavaszi szezonra való felkészülés alatt egy sérülés miatt nem tudtam játszani edzőmeccseken, viszont pont emiatt a szokásosnál nagyobb kedvvel vártam a bajnoki rajtot és a mérkőzéseket. Az első helyen állva nagyon más célt nehéz lenne kitűzni, mint a bajnokság megnyerését. Nem egyszerű a feladat, de a srácok hétvégén megtették ehhez az első lépést a Nagyszénás legyőzésével, amihez szeretnék itt is gratulálni! Bízom benne, hogy a többi hiányzóval kiegészülve, ugyanilyen sikeresen tudjuk folytatni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.