- hirdetés -

A végére bedarálta a kiesés ellen menekülő ellenfelét az Oxxo Energy Orosháza. A női kézilabdázók a második félidőben döntötték el a találkozót, hét góllal győztek.

A jövő csapatát is építjük – ebben a szellemben várta a 30. fordulóból előrehozott mérkőzést Morva Zoltán. A tervek szerint a következő időszakban egyre több lehetőséget kapnak a fiatalok, ez így volt a Gárdony ellen is. A kezdőben ott volt Baráth Berta mellett Jáhn Krisztina, de később Bedron Viktória, Patyi Anna és Szőke Szonja is pályára került.

A találkozó első jelenetei a gárdonyiakról szóltak, de öt perc játék után 2-2 állt az eredményjelzőn. Emberhátrányban is jól tartották a vendégeket az orosháziak, a 14. percben Ács Orsolya góljával 6-4-re léptek el. Komoly fejtörést okozott Morva Zoltánnak, hogy Kenyeres Barbarát rövid időn belül kétszer is a kispadra küldték a játékvezetők. Ezt az időszakot jól használta ki a vendég alakulat, amely a 19. percben három góllal meglépett. Bálint Annát a junior válogatottból visszatérő Szőke Szonja váltotta a kapuban, a védései új lendületet adtak a hazaiaknak. A 23. percben utolérték az ellenfelet, 9-9. A szünetig volt esély arra is, hogy megnyugtatóbb előnyt alakítson ki az ONKC, de végül 14-14-es döntetlennel zárult az első harminc perc.

A fordulás után előbb Ács Orsolya talált be, majd a súlyos térdsérülésből visszatérő Moharos Vivien szerezte meg a szezonban az első gólját. Álomszerű kezdés után, a 33. percben jött a hidegzuhany, Kenyeres Barbara megkapta a harmadik kiállítását is. A csapatkapitány innentől a legnagyobb szurkolóvá vált és az oldalvonal mellől buzdította a társakat, akik a 42. percben ismét két góllal vezettek. Zavaczki Boglárka értékesítette biztos kézzel a hétméterest, 20-18. Gara Dorina vezérletével a védekezés is feljavult, labdákat szereztek a kék mezesek. Fokozatosan nőtt a különbség, a 49. percben 25-20 állt az eredményjelzőn. A vendégek időkéréssel igyekeztek megállítani a lendületet, de ez a kísérlet sikertelennek bizonyult. A végén még Bedron Viktória is betalált a gárdonyi kapuba. Végül 33-26-ra győzött az ONKC, és felkapaszkodott az NB I/B-s tabella ötödik helyére.

– Azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a kézilabdát, de felhívtam a figyelmüket, hogy ez ne csapjon át könnyelműségbe. Sajnos pont ez történt, hiszen az első félidőben sok technikai hibánk volt, dekoncentráltan játszottunk. A szünetben átbeszéltük a dolgokat. A védekezésünk összeállt, a támadásokban volt ugyan hiba, de megtaláltuk azokat a helyzeteket, amelyek kellettek ahhoz, hogy a végén magabiztos győzelmet szerezzünk. Örülök, hogy újabb két ponttal sikerült megajándékozni a közönséget, akik ma is ott voltak mellettünk. Köszönjük a támogatást – fogalmazott Morva Zoltán a lefújás után.

Oxxo Energy Orosháza – Gárdony-Pázmánd NKK 33-26 (14-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 200 néző.
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka.
Orosháza:

Bálint – Jáhn 2, Baráth 1, Zavaczki 7, Ács 4, Kenyeres 2, Iván 6. Cserék: Szőke (kapus), Mikula 1, Moharos 1, Vörös 6, Bíró 1, Gara, Patyi, Bedron 2. Edző: Morva Zoltán.
A Gárdony legjobb góllövői: Lukovics 6, Bánfai 4.
Kiállítások: 12 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 4/3.

A következő hétvégén a sereghajtó Kecskemétre látogatnak Vörös Bettináék.

Kiemelt kép: Zsedényi Péter

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.