- hirdetés -

Parádés teljesítménnyel mutatkozott be a magyar junior női válogatottban Szőke Szonja. Az orosházi hálóőr ötven százalékkal védte a kaput a németek ellen.

A csütörtöki, spanyolok ellen egy góllal megnyert találkozón még nem nevezte Szőke Szonját a junior válogatott szövetségi kapitánya, Szilágyi Zoltán. A március 3-ai találkozón viszont már az orosházi hálóőr neve is szerepelt a a jegyzőkönyvben.

Szonja először a második félidőben kapott lehetőséget, 15-14-es hátrányban volt ekkor a magyar csapat. Az orosházi játékos kiváló teljesítményt nyújtott, a hivatalos statisztika szerint hét védéssel, és ötven százalékos hatékonysági mutatóval fejezte be a mérkőzést, amelyet végül 28-22-re megnyert a nemzeti együttes.

– Felfoghatatlan érzés címeres mezben játszani. El is érzékenyültem a Himnusz alatt, hiszen ezzel teljesült az egyik célom. Amikor a kapusedző szólt, hogy én megyek fel a pályára már nem izgultam. Megcsináltam! Sikerült! Iszonyatosan boldog vagyok és remélem tartani fogom ezt a jó formát – üzent boldogan az ONKC honlapján a mérkőzés után Szőke Szonja.

A Négy Nemzet Tornája a magyar junior válogatott számára szombaton tíz órakor zárul, az ellenfél Románia lesz. Itt Szőke Szonja ismét lehetőséget kaphat, akivel március 4-én 18 órakor az orosházi szurkolók is találkozhatnak a Gárdony elleni mérkőzésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.