- hirdetés -

A hét sportolója ezúttal Jáhn Krisztina, aki egyike azon fiatal kézilabdázóknak, akik bizonyítási lehetőséget kapnak a másodosztályú női kézilabdacsapatban. A szélső még az előző idényben mutatkozott be a felnőttek között, de már akkor is megcsillant tehetsége. A legutóbbi mérkőzésen, a listavezető Vasas ellen elég komoly szerep hárult rá, és nem is akármilyen teljesítményt nyújtott.

Jáhn Krisztina még csak 16 éves, jelenleg a Táncsics gimnáziumban tanul mellette pedig az Orosházi Női Kézilabda Club kötelékében sportol. Tótkomlóson, általános iskola első osztályában ismerkedett meg a sportággal. Kipróbálta az úszást is, de ez nem igazán fogta meg, így maradt a kézilabda.

– Nagyon jó csapatba kerültem, illetve első edzőm, Herjeczki-Antal Jenifer is nagyban felelős azért, hogy megszerettem ezt a sportot. Ahogy kerültem egyre feljebb a korosztályban, hasonló jókat tudok mondani a későbbi edzőimről is – fogalmazott a szélső.

Fiatalsága okán jelenleg az első osztályú serdülő és ifjúsági bajnokság mellett szerepel az NB II-es bajnokságokban, illetve az NB I/B-s keret tagja is. A másodosztályban tavaly mutatkozott be először, az akkori vezetőedző Herbert Gábor hívta fel a nagyok közé. A felsőházi rájátszásban négy mérkőzésen kilenc gólt szerzett. Ebben az idényben ötször kapta meg a lehetőséget Morva Zoltántól.

Legutóbb éppen a listavezető Vasas ellen hárult rá óriási szerep, hiszen poszttársa, Ludvig Krisztina megsérült. Jáhn Krisztina nem ijedt meg a feladattól, hiszen a csapat legeredményesebb gólszerzője volt, nyolc találattal vette ki a részét a bravúros győzelemből.

– Végig izgultam a mérkőzés előtt, hiszen a felnőtt teljesen más, mint akár egy serdülő, vagy egy ifi korosztály. Nagyon jó volt a hangulat, sokan voltak is kint, ami nagyon sokat segített. Örültem annak, hogy ilyen teljesítménnyel sikerült visszatérni. Lehetett volna persze jobb is, de nem lehetek elégedetlen – emlékezett vissza.

Ezen a hétvégén is biztosan sok lehetőséget kap majd, hiszen március 4-én 18 órakor a kiesés ellen menekülő Gárdony lesz az ellenfelük.

A fiatal sportoló a jövőjét is a kézilabda közelében képzeli el. Igaz, nem edzőként. Érdekli a sportszervezés, a marketing és minimálisan a jog is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.