- hirdetés -

Amatőr színészek és táncosok adtak profi szintű műsort szombat este a Petőfi Művelődési Központ Bubik termében. A Magunkért Egymásért Civil Egyesület farsangi karneválja minden érdeklődő számára nyitott volt. Aki élt a lehetőséggel, biztosan nem bánta meg, hisz a finom vacsora és remek báli hangulat mellett szórakoztató produkciók sokasága tette igazán felejthetetlenné az estét.

Idén először nem a szentetornyai közösségi házban, hanem a belvárosi művelődési központban tartotta meg farsangi karneválját a MECE. Kilencvenhét fő szórakozott együtt február 25-én az elegáns helyszínen.

– A város támogatásával kaptuk meg a Bubik termet, itt és az Őszirózsa klubban folytak a próbák. Heteken át gyakoroltunk, minden évben igyekszünk igazán minőségi és szórakoztató műsort vinni a színpadra – mesélte az Orosháza Városért címmel kitüntetett Keller Erika, az egyesület elnöke. – Már kimondhatatlanul vártuk ezt a napot, a szilveszteri bulink óta a karneválunkat szerveztük. A mi MECE tagjaink imádnak fellépni, és imádnak a rendezvényekre készülni. Számunkra ez sosem teher, sokkal inkább élmény. Ez a mi erősségünk, az összefogás és a csapatmunka.

Várják köreikbe az új tagokat

A nyitott rendezvényen az egyesület elnöke és a klubvezető, Szverle István minden jelenlévő nem MECÉS-t arra buzdított, ha jól érzik magukat körükben, csatlakozzanak az egyesülethez. Megéri, hisz ez egy igazi nagy család.

– Ha a fellépőkre tekintünk, csupa hatvan, sőt hetven pluszos szereplőt látunk – fogalmazott Szverle István. – A nyugdíjasaink másfél hónapon át hetente két alkalommal jöttek össze próbálni, hogy egy igazi show-val örvendeztessék meg a közönséget. Nem vagyunk profik, ezt tudjuk, de megpróbáltuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani. A karneváli műsorunkat idén is színesen igyekeztük összeállítani, hogy mindenki találjon benne kedvére valót, a közönség is, és persze a szerepelni vágyók is. Ez is fontos, a készülődés időszaka legalább annyira vidám volt, mint maga a bál, nálunk a próbák is nagyon jó hangulatban teltek.

– Talán mi vagyunk a városban az egyetlen nyugdíjas klub, akik ennyit készülnek, és ilyen volumenű előadással állnak a közönség elé – tette hozzá a klubvezető.

Az esten részt vett Dávid Zoltán polgármester is, aki elmondta, mindig nagy örömmel tesz eleget a szentetornyai székhelyű egyesület meghívásának. Ennyi közös élmény után ő a MECÉ-sek közt már nem is vendégnek érzi magát, hanem valódi klubtagnak. Ez a csapat rendkívül nyitott és befogadó. Öröm a köreikben ünnepelni.

Meghazudtolták korukat a táncosok

Gyönyörű nyitótánccal indult a műsorok sora, Mile Edit és Rajki Zoltán keringőjét a finom elegancia jellemezte. Őket követte a színpadon a Mama Zumba csapat szórakoztató előadása, a hölgyek táncukat kifejezetten a város polgármesterének tiszteletére ajánlották. Ezután a MECE tánccsapata fiatalos nagymamáival és egy szem férfi tagjával három koreográfiát mutatott be, Korda Gyuri bácsi Reptere, az örök klasszikus Ciao Bella és egy jó kis pörgős country dal csendült fel. A cowboykalapos nyugdíjasok korukat meghazudtoló lendülettel ropták a színpadon.

A táncok után mese következett, a Hófehérke átdolgozott változatát nézve dőlt a közönség a nevetéstől. A 180 magas, szőrös lábú, igencsak maszkulin Hófehérke láttán szem nem maradt szárazon. A műsorkészítők isteni zenei betétekkel, teljesen újraformált szövegkönyvvel és nem ritkán 18 pluszos párbeszédekkel tették humorossá a színdarabot.

Az est folyamán találkozhattunk Törökországból érkezett hastáncosokkal, és a klub meghívására Kleopátra is eljött Orosházára, egyenesen Egyiptomból. A Gyere, te nímand operettjelenet is zseniális volt, Keller Erika és Győri András mulatságos duettjét imádták a nézők. A bő egy órás műsor után bográcsgulyás és fánk várt a megjelentekre, a tartalmas vacsora segített abban, hogy a vendégek sokáig bírják a táncot, amelyhez a talpalávalót Almási Gyula zenész szolgáltatta.

Fotó: PMK/Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.