- hirdetés -

Pillár Napsugár és kutyái elkezdték az idei versenyszezont. A trükkös kutyák Budakeszin méretették meg magukat először a Dog Dancing Carnevalon, ahol több mint 60 kutya és gazdi mutatta be produkcióját. Napsugár és négylábúi új koreográfiákkal készültek az évre, valamint idén tervezik versenyre vinni a csapat legújabb tagját Kesszit, a német dogot is.

Február 18-án kezdte meg a szezont Pillár Napsugár és a DreamPaws. A Budakeszin megrendezett versenyen Lilo, a border collie, Böbe, az angol buldog és Walle, a belga-és németjuhász keverék vett részt. A szezon első versenyére Napsugár minden kutyának új koreográfiával készült. Egy megmérettetésre rengeteget előkészület szükséges, a távoli helyszín miatt pedig már hajnali öt órakor úton voltak, hogy a reggel nyolcas regisztrációra odaérjenek. Miután minden szükséges felszerelést lepakoltak, Sugi minden kutyával gyakorolt egy kicsit a pályán, hogy az állatok megismerjék az új környezetet. Az első produkció előtt jött az átöltözés, a felkészülés, majd Liloval beléptek a ringbe és előadták táncukat. Ezután 15 perc állt rendelkezésre a Napsugár következő bemutatójáig, ennyi idő alatt kellett a kutyagazdinak átöltöznie és elkészíteni a sminkjét a következő bemutatóhoz Walleval. Egy nagyobb szünet után aztán Böbe is bemutathatta legújabb, édes műsorát.

– Ez a szezon első versenye volt nekünk, ráadásul mindannyian új koreográfiával léptünk a ringbe. Még sokat kell dolgoznunk, pontosítanunk, de mindenképp sok tanulságot adott ez a verseny. Walle és Lilo Freestyle 1. osztályban indult, ahol Walle most nem ért el dobogós helyezést, Lilo viszont 2. helyen végzett. Böbe hosszú kihagyás után Freestyle kezdő osztályban nevezett, ahol népes mezőnyben 4. helyezést ért el – mesélte Napsugár.

A kutyagazdi hozzátette, az idei szezon mozgalmasnak ígérkezik, rengeteg verseny van kilátásban, és minél több eseményen részt is szeretnének venni. Lilo és Walle nevű kutyáival ebben az évben már magasabb szinten szeretnének indulni, így megcélozták a Dog Dancing Freestyle 2. osztályát, ahol már hosszabb koreográfiát kell bemutatniuk jutalmazás nélkül. Emellett angol buldogjuk sem lustálkodik, az országban fajtájából egyedüliként vesz részt a táncos versenyeken.

– Idén már új tagunkkal, Kesszivel, a német doggal is igyekszünk ringbe lépni, bár még csak a tét nélküli hobbi osztályban, hogy szokja ezt a környezetet és pozitív élmények társuljanak ezekhez az eseményekhez, hogy később legyen kedve a valódi versenyekhez is – árulta el Napsugár. – A Dog Dancingen kívül persze idén is tervben vannak a kutyás akadályversenyek, trükkversenyek és kiállítások, úgyhogy biztos nem fogunk unatkozni hétvégenként – tette hozzá mosolyogva.

Napsugár és négylábúi következő alkalommal áprilisban a Békéscsabai Nemzeti és Nemzetközi Kutyakiállításon versenyeznek majd. A háromnapos rendezvényen már Kesszit is tervezik bemutatni a nagyközönség előtt, valamint április 15-én részt vesznek a Közép Kelet Európa Kupa Dog Dancing Versenyen is.

Fotók: Trifusz Kamilla

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.