- hirdetés -

Ács Orsolya az év utánpótláskorú lány kézilabdázója, a címet a X. Jótékonysági Kézilabda Bálon adták át a tehetséges sportolónak.

A gyomaendrődi fiatal kézilabdázó három évvel ezelőtt érkezett Orosházára, még 2019 őszén hívta fel az ONKC edzőinek figyelmét teljesítményével. Pár hónappal később már kék-fehér mezben játszott, és 2020 nyarán már a felnőtt keretben is szerepelt a neve, és egyre fontosabb szereplővé vált. Orosházi színekben eddig 135 alkalommal lépett pályára, 272 gólt szerzett. Legutóbb az NB I/B-ben a Ferencváros U19-es csapata ellen oroszlánrésze volt a sikerben.

Eddigi edzői mind szorgalmas, szerény és a csapat sikeréért mindent megtevő emberként jellemezték. Játékostársai szerint példakép, egy olyan színes egyéniség, akinek kedves lelke van. Egy csettintésre ugrik és segít. Célokat tűz ki maga elé és addig küzd, míg nem éri el azokat.

– Nagyon jól esik a pozitív visszajelzés és örülök annak, hogy ilyen kép alakult ki bennük rólam. Nekem az a legfontosabb, hogy mindig a maximumot nyújtsam és mindegy, hogy edzésről vagy meccsről, az ifi-, vagy a felnőtt csapatról legyen szó – fogalmazott az idén huszadik életévét betöltő beálló.

A kézilabdázó meglepődött, amikor megtudta, hogy megkapja a díjat. – Nagyon örülök, hogy ilyen módon is elismerik a teljesítményem – zárta Ács Orsolya.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.