- hirdetés -

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy új sportegyesület alakult városunkban. Az Orosházi Darts Sport Egyesület (ODSE) megalakulásával visszatért egy szép és izgalmas sportág Orosházára. Azóta lezajlott az első nyílt versenyük és tervezik a következőt.

A nevezések érkezésekor már kalkulálható volt, hogy az új klub által szervezett első nyílt verseny nagy siker lesz a környék dartsosai körében. Ezt erősítette meg az ODSE egyik prominens tagja, Helbert Márk is.

– Meghirdettük a versenyt és mindössze hat óra elteltével már be is telt a harminckét fős induló létszám. Ennek több oka is van. Először is a TV által közvetített világbajnokság, aztán ilyenkor, január, február környékén már a magyar játékosok is nagyon várják a versenyszezon kezdetét. Néhány héttel a mi versenyünk előtt voltunk néhányan Tiszaföldváron egy versenyen, ahol találkoztunk régen látott szolnoki ismrőseinkkel, akik rögtön mondták, hogy eljönnek Orosházára. Jöttek is a hazai versenyzők mellett Szolnokról, Kistelekről, Tótkomlósról, Szegedről, Szentesről, Szarvasról játékosok. Magasan volt a léc, különösen a szolnoki srácok jóvoltából, akik közül az első négybe ketten is bekerültek. Hazai oldalról Greman Lacikának sikerült menteni a „haza becsületét” – meséli Márk.

Az ODSE első nyílt versenyének legjobb négy játékosa. Balról: Takács Szilveszter, Ifj. Greman László, Fenyvesi László, Fehér Lajos. (Fotó: ODSE)

A sikeren felbuzdulva és mert a bajnokság versenyeire legjobban verseny körülmények közt lehet felkészülni, az orosházi klub ismét nyílt versenyt hirdetett március negyedikére.

– Lehet otthon gyakorolni koncentráltan, de a versenyhelyzetet, a drukkot, az ellenfél jelenlétét csakis versenyeken lehet szokni, gyakorolni. Ezért is örülök az újabb open versenynek, melyen az eddigi nevezések alapján ismét jó mezőny áll tábla elé. Együtt edzeni egyelőre csak heti egy este van lehetőségünk. Jó lenne ezt a számot legalább megduplázni, hisz a most kezdő, a klubhoz frissen csatlakozott játékosoknak az alapokat is meg kell tanulni, de egy-egy edzés a vendéglátó hely kisebb átrendezésével jár, így erről még beszélgetni kell. Hamarosan elindítjuk regisztrált klubtagjaink számára a háziverseny sorozatot is – avat be Helbert Márk.

Vármegyei amatőr bajnokság indul

Az amatőrök számára is hamarosan nyílik versenyzési lehetőség, hisz keresik Békés Vármegye legjobb amatőr darts játékosát. A megyei öt helyszín közül az orosházi Medica lesz az egyik, ahol az amatőr és a szabadidős kártyával rendelkezők kezdhetik gyűjteni a pontokat. A bajnokság (Orosháza, Kondoros, Mezőberény, Szarvas és Szeghalom helyszínekkel, eltérő időpontokban) 5 selejtező fordulóból, továbbá döntőből áll. A selejtezők során 32 játékos nevezését tudják elfogadni és minden helyszínről a legjobb 8 versenyző kvalifikálja magát a 40 fős döntőbe. Valamennyi résztvevő legfeljebb két „előversenyen” próbálhatja meg kivívni a finálés szereplés jogát. A tour Orosházán veszi kezdetét március 18-án, majd sorrendben Kondoros, Mezőberény, Szeghalom és Szarvas jelent kvalifikációs lehetőséget a május 20-i, ugyancsak szarvasi rendezésű finálés részvételhez. A versenyzők a helyi koordinátoroknál tehetik hivatalossá a nevezési szándékukat. Orosházán Kecskeméti Krisztiánnál lehet jelentkezni és bővebb információhoz jutni, a +3630 610 9271-es telefonszámon.

Helbert Márktól azt is megtudtuk, hogy az ODSE továbbra is szívesen fogadja a darts sport iránt érdeklődőket. Keddenként, este héttől mindenkit szeretettel várnak a Medicában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.