- hirdetés -

A tavaszi szezon első győzelmét szerezte az Oxxo Energy Orosháza. A női kézilabdázók a ferencvárosi fiatalokat győzték le kiélezett csatában.

Két vereség után utazott el a fővárosba vasárnap este az NB I/B-s női kézilabdacsapat. Jól indult a találkozó, az ONKC vezetett, de a hetedik percben megfordította az állást a ferencvárosi csapat. A tizedik percben 8-5-nél kért először időt Morva Zoltán. Ez idő alatt kétszer is kapust cserélt a vendégek mestere, Bálint Annának az a pár perc szusszanásnyi idő kellett, mert miután visszatért védésekkel hálálta meg a bizalmat. Támadásban Iván Emese vette a vállára a csapatát, a jobbátlövő zsinórban három gólt szerezett. A 28. percben 15-15-nél utol is érték az ellenfelet, a szünetben pedig 16-16 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után leálltak a góltermeléssel a csapatok, orosházi oldalon Bálint Anna sokat tett azért, hogy kettős emberhátrányban ne húzzon el ismét a Fradi. Elöl pedig Iván Emese szórta a gólokat, a 37. percben ismét átvette az előnyt az Orosháza, 17-18. Nagyon sokat hibáztak a csapatok, a mérkőzés színvonala nem volt túl magas a második játékrészben. Ennek ellenére az 52. percben Bíró Petra találata után 20-22-re módosult az állás, majd több támadást is vezettek a vendégek a háromgólos fórért, sikertelenül. Sőt, az 57. percre elfogyott az előny, 22-22-nél egalizáltak a zöld-fehérek és ráadásul kettős emberhátrányba is került Morva Zoltán együttese.

Nem estek kétségbe a kék-fehérek, Ács Orsolya előbb hidegvérrel lőtte be a ziccert, majd Bálint Anna hárította a fiatal balszélső ziccerét. Fél perccel a vége előtt pedig a vendég beálló büntetőt harcolt ki, amit Zavaczki Boglárka értékesített. A találkozó így 24-22-es orosházi győzelemmel zárult.

Morva Zoltán: Ezt a kettősséget továbbra sem értem. Az első félidőben parádésan támadtunk, de akkor a védekezésünk gyengélkedett. A folytatásban szinte majdnem mindent kihagytunk, de ezt hátul ellensúlyoztuk. A lényeg a két pont, amihez gratulálok a lányoknak. Nagyot küzdöttek.

FTC U19 – Oxxo Energy Orosháza 22-24 (16-16)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 150 néző.

Vezette: Győr Ádám Hadas Dávid.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 2, Vörös 2, Zavaczki 8, Ács 2, Kenyeres 2, Iván 6. Cserék: Szőke (kapus), Patyi, Bíró, Baráth, Mikula, Gara, Prozlik, Bedron. Edző: Morva Zoltán.

A Ferencváros legjobb góldobói: Szabó 6, Tóth 3, Majoros 3.

Kiállítások: 8 perc, illetve 16 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 4/4.

Jövő héten ismét hazai pályán játszunk, az ellenfél február 25-én a listavezető Vasas SC lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.