- hirdetés -

A Békéscsaba ellen kezdi meg tavaszi szereplését a CSIKO férfi kézilabdacsapat a Békés megyei bajnokság küzdelmei márciusban folytatódnak. A további küzdelmekhez kapusposzton erősítettek, a csapat vezetőedzője, Németh László az egyesület elmúlt heteinek legfontosabb eseményeit is ismertette.

Legutóbb az edzések újraindulásakor írtunk a CSIKO Férfi Kézilabda csapatáról, ahol a 2022/2023-as szezon eddigi történéseit értékelték. A Békés megyei bajnokságban kezdték meg szereplésüket, eddig 9 mérkőzést játszva, 8 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella élén állnak. Legutóbb még az időpontok egyeztetése folyt, most azonban már megvan az első tavaszi mérkőzés időpontja. Az őszi félévhez hasonlóan a Békéscsaba ellen kezdik meg szereplésüket az Eötvös-csarnokban március 11-én, 18 órakor.

– Sokan érdeklődtek a szurkolók közül, de most már körvonalazódni látszik a menetrend, úgyhogy az eddigiekhez hasonlóan nagyon várjuk őket a lelátóra. Mivel Pajkó László sérülése sajnos elhúzódik, így a téli szünetben kapusposztra igazoltunk Pukánszki Barna személyében, aki korábban az OFKSE-ben is védett és tud minket segíteni. Ráadásul ha minden jól megy és jövőre sikerül feljutnunk az NB2-be, akkor ugye kötelező egy utánpótláscsapatot is indítani, serdülő vagy ifi korosztályban. Mivel a felnőtt keretünkben többen ifjúsági korúak, úgy gondoltuk, ezt a csapatot rájuk építenénk – ismertette a részleteket a vezetőedző, Németh László.

A Békéscsabát fogadják a tavaszi szezon első meccsén (Fotó: Horváth Bence)

Mint mondta, még tavaly ősszel Balogh Zsolttal közösen a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkárának mondták el elképzeléseiket. Ott biztosították őket arról, hogy minden segítséget megadnak ahhoz, hogy Orosházán megmaradjon a felnőtt férfi kézilabda, valamint hogy felépítsék az egyesületet saját sportolói szemléletükkel.

– Találkoztunk az országgyűlési képviselővel és voltunk a Polgármesteri Hivatalban is, hogy minden fronton el tudjuk mondani azokat a fejleményeket, amik eddig történtek velünk és hogy hová tartunk. 5 hónap alatt mintegy 70-re duzzadt a gyermeklétszám és megvannak a hosszú távú tervek, az önkormányzat is biztosított minket a támogatásáról, valamint a külső szponzorok is jelezték, hogy mellettünk állnak – árulta el Németh László.

A fiatalok is élnek a bizalommal, rájuk épülhet az ifjúsági csapat (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, nemrég gyerekcsoportjaik esetében egy szülői értekezletet tartottak, ahol elmondták a jelenlévőknek, hogy hosszabb távra terveznek, szeretnék végigkísérni a korosztályok terén jelenlegi óvodás, valamint 8-9-10 éves gyerekekből álló csoportjaikat. Ehhez hamarosan a stáb is bővül, újabb edzők csatlakozásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.