- hirdetés -

Néhány hónappal ezelőtt alakult meg a CSIKO Férfi Kézilabda felnőtt csapata, akik a megyei bajnokságban kezdték meg szereplésüket. Céljuk egyértelműen az egy osztállyal feljebb kerülés. Eddigi mérkőzéseiket egy kivételével mind megnyerték, de még sok van hátra a szezonból. Első tavaszi mérkőzésüket várhatóan március elején játsszák.

A CSIKO játékosai a Békés megyei bajnokság keretében kezdték meg szereplésüket a 2022/2023-as szezonban a Békéscsaba, a Kondoros, a Szeghalom, a Túrkeve és a Gyula csapatának társaságában. Eddig 9 mérkőzést játszottak, 8 győzelmükkel és 1 vereségükkel a tabella élén vannak. Ahhoz azonban, hogy elérjék céljukat, a bajnokság megnyerését és az egy osztállyal feljebb kerülést, még vár rájuk egy mozgalmasnak ígérkező tavaszi szezon.

Egyik legnagyobb ellenfelük a Túrkeve volt idén, hozzájuk várhatóan áprilisban utaznak (Fotó: Horváth Bence)

Jelenleg az időpontok egyeztetése és a tavaszi menetrend kialakítása zajlik, első idei hazai mérkőzésüket várhatóan március elején játsszák majd a Békéscsaba ellen. Addig sem szeretnének azonban tétlenkedni, az edzések már megkezdődtek és felkészülési mérkőzéseket is terveznek a kezdésig. Edzőjük, Németh László elmondta, hogy nagyobb változások nem lesznek a csapat keretében, egy kapust viszont szeretnének igazolni, mert első számú hálóőrük, Pajkó László sérülése sajnos hosszabb kihagyást igényel.

– 18 mérkőzést kell játszanunk ahhoz, hogy egyenes ágon fel tudjunk jutni. Ez a feltétele az NB2-nek, illetve az is, hogy minimum 6 csapat induljon a megyei bajnokságban. A többi csapatnak is láttuk az erősségeit és ugyan vannak, akik kisebb erőt képviselnek, de többen meglepetést okoztak, hiszen ügyes, fiatal játékosokkal is találkoztunk ellenfélként ősszel, akik jó munkát végeznek és nagy csatára is késztettek minket.

Hamarosan megkezdődik a tavaszi szezon a játékosoknak (Fotó: Horváth Bence)

Ilyen ellenfél számunkra idén a Békéscsaba és a Túrkeve, utóbbi esetben pedig hazai pályán láthattuk, hogy mi történik akkor, ha nem koncentrálunk száz százalékban. Szeretnénk is nekik visszavágni azért a vereségért, várhatóan április elején utazunk majd hozzájuk, igyekszünk majd teljes kerettel kiállni. A kezdésig eddig a Kondoros NB2-es csapata jelentkezett edzőmérkőzésre, de mi is próbálunk szervezni majd – ismertette a részleteket Németh László.

Hozzátette, hogy az egyesület 10 éves korcsoportja is megkezdi szereplését, a gyerekek márciusban, áprilisban és májusban játsszák majd első hivatalos mérkőzéseiket. Mint mondta, szeretnék, ha a nézők is izgalmas mérkőzéseket láthatnának az Eötvös csarnokban, nekik is szeretnék jó játékkal megköszönni azt a szeretetet és támogatást, amit adtak.

Az együttes csapatkapitánya, Pásztor Máté is pozitívan tekintett vissza az elmúlt hónapokra, mint mondta az őszi eredmények és tapasztalatok jó alapot jelenthetnek a tavaszi küzdelmek előtt.
– Amiért megfogalmazódott a klub létrejötte, célja és miértje, az teljesen helytálló. Megyünk tovább azon az úton, amit elterveztünk, szeretnénk minél több szurkolót a lelátóra csalogatni – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.