- hirdetés -

Tavaly július végén adtunk hírt arról, hogy az orosházi születésű labdarúgó, Lustyik Levente új csapatban kezdi meg a 2022/2023-as labdarúgószezont. Most megkérdeztük őt arról, hogyan sikerült az őszi szezonja és hogyan tekint a tavaszi időszak elé.

Levente hétéves korában lett igazolt labdarúgó az Orosháza FC színeiben, majd Hódmezővásárhelyen pallérozódott. 14 évesen került az MTK agárdi akadémiájára, de Békéscsabán is eltöltött három évet. A 2020/2021-es szezonban Gyirmótra került az MTK kölcsönjátékosaként.

Egy korábbi cikkünkben arról faggattuk, mi történt vele ezt követően. A Kelen SC érintésével Gyirmótról Dorogra került, az NB2-es bajnokságban játszotta legutóbbi mérkőzéseit. Csapata jelenleg kieső helyen áll, de hosszú még a szezon, megvan az esély a másodosztályú tagság meghosszabbítására.

– Csapatszinten egyértelműen a bennmaradás a cél. Így ezt az egyéni céljaim között is említeném, emellett pedig szeretnék az új edzőnknél is rendszeresen játszani, mert a korábbinál kezdőjátékosnak számítottam – mesélte Levente.

A dorogi csapat a legutóbbi három forduló során két alkalommal is olyan csapat ellen játszott, ahol korábban ő is megfordult. A Gyirmót ellen egy ponttal zártak, míg az MTK-t hazai pályán fogadták, tőlük vereséget szenvedtek.

– Mindkét csapat közel áll a szívemhez. Gyirmóton is voltam ugyan sérült, de nagyon megszerettem a közeget és azt az egészet, ami ott volt, a feljutás pedig örök élmény marad. Az MTK-nál töltöttem a legtöbb időt, ott lettem utánpótlás válogatott és rengeteg szép emlék köt oda is – sorolta.

A Dorog célja a bennmaradás, melyhez ő is szeretne jó játékkal hozzájárulni (Fotó: Dorogi FC honlapja)

Nem véletlenül említettük a sérülések időszakát, hiszen ezzel sajnos Leventének is meggyűlt a baja az évek során.
– Elég nehéz ezeket az időszakokat feldolgozni, hogy miközben én épülgetek és dolgozok a visszatérésen, addig a társaim fejlődnek. Mostanra viszont úgy gondolom, magam mögött hagytam a sérüléseket és a saját fejlődésemre koncentrálok – mondta bizakodva.

A fiatal játékos a hogyan továbbról annyit mondott, hogy csakis a bennmaradás lebeg a szemük előtt, a többi kérdés majd nyáron dől el. Szeretné, ha a Dorog az NB2-ben maradna, mert megérdemelné mind a klub, mind a játékosok az elvégzett munka alapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.