- hirdetés -

A megyei I. osztály listavezetője négy hete látott munkához. A tapasztalatokról nyilatkozott a csapat szakmai vezetője, Buza Barnabás.

Erős ellenfelek a felkészülés jegyében

– Január 14-én teremtornával kezdtük meg a felkészülést. Ezután heti három edzéssel, konditermi erősítéssel és felkészülési mérkőzésekkel készülünk a tavaszi folytatásra. A bajnoki folytatás időpontja még nem végleges. Jelenleg 2-3 játékosunk bajlódik kisebb-nagyobb sérüléssel, de bízom benne, hogy a rajtra rendben leszünk. Új igazolásaink: hazatért Makóról Bordás Dániel, sajátnevelésű játékosaink Sinkó Máté és Berta Erik, valamint Szentesről érkezett Rau Gergő. Az edzőmeccsek tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy a játékunk még messze van az elvárttól, de nem most kell csúcsformában lenni. Egy izgalmas tavasz elé nézünk, ami mindenkitől nagyobb odafigyelést igényel. Január 21-én egy 1-0-s REAC elleni győzelemmel kezdtük meg az edzőmérkőzések sorát, majd ezt február 1-jén egy 6-0-s Hódmezővásárhely elleni fiaskó követett. Ezen a találkozón kevés helyzetet alakítottunk ki. Február 4-én a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. ellen játszottunk, az erős szél irreálissá tette a játékot, a 4-3-as vereséggel végződött mérkőzésen többet vártam a csapattól. Február 11-én a romániai Székudvar gárdáját fogadtuk. Ellenfelünket több magasabb osztályt megjárt labdarúgó alkotta, 4-3-ra kikaptunk, 60 percig elégedett voltam a látottakkal – értékelte a csapat eddigi munkáját a szakember.

Az OMTK-ULE 1913 február 18-án, 11 órakor a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19 csapatát látja vendégül az ULE-Sportcentrumban.

Pillanatkép az ULE-Székudvar találkozóról (Fotó: Bohus Krisztián)

Több edzőmeccs szerepel a Rákóczi programjában

Az OMTK tartalékcsapata is munkához látott január közepén. Az eredményekről Bodzás Ádám edző számolt be.

– Január közepe óta heti három edzéssel és heti egy felkészülési mérkőzéssel folyik a munka. A csapat U19-es részének már két hét múlva felsőházi rájátszás szerepel a programjában, a többiek számára március 4-én Csabacsűdön folytatódik a bajnokság. Túl vagyunk három előkészületi mérkőzésen. Január 28-án a Szentesi Kinizsi ellen szenvedtünk 2-1-es vereséget. Kicsit fáradtan érkeztünk a szentesi mérkőzésre, de az eredménytől eltekintve elégedett voltam a látottakkal. Végig jól játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát, helyzeteink is megvoltak, viszont a kapu előtt sorra rossz döntéseket hoztunk! Jó iramú ki-ki meccset játszottunk! Február 4-én a Csongrádot fogadtuk. Kétszer 30 percre szűkítettük le a mérkőzést, mert nemhogy játékra nem volt alkalmas az időjárás, de még arra sem, hogy szabad levegőn legyen az ember. Sportszakmai értéke nem volt a találkozónak, amit 3-2-re megnyertünk. Február 12-én Csanytelek látogatott hozzánk, 9-1-re nyertünk. Jól kezdtünk, az első félidőben betartották játékosaim az utasításokat, viszont a második félidőben, ahogy jöttek sorra a gólok, úgy hullott szét a játékunk. A fiatalságunknak tudom be, hogy nem tudtunk végig a feladatra koncentrálni. Voltak jó egyéni teljesítmények, viszont csapatjátékról 45 percig beszélhettünk. Február 15-én, 18 órakor a Tótkomlóst fogadjuk, majd február 18-án, 11 órakor a Kondorost. Mindkét találkozót az ULE-Sportcentrumban rendezzük meg. Az utolsó szabad hétre még a Gádoros jelezte, hogy szívesen játszana velünk a bajnoki rajt előtt – számolt be a közelmúlt eseményeiről Bodzás Ádám edző.

Rövidesen újra bajnokin lép pályára a Rákóczi (archív fotó: Bohus Krisztián)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.