- hirdetés -

Több mint négyszázan vettek részt a X. Jótékonysági Kézilabda Bálon, ahol a szokásoknak megfelelően életműdíjat is átadtak, illetve a kiemelkedően teljesítő tehetségeket is jutalmazták.

Két év kihagyás után tért vissza a város egyik meghatározó eseménye, az Orosházi Női Kézilabda Club tizedik alkalommal szervezte meg a Jótékonysági Kézilabda Bált. Dancsó Attila elmondta, ez egy rendkívül fontos rendezvény számukra, hiszen itt együtt ünnepelhetik a kézilabdát, találkozhatnak a partnerek és a szurkolók is. A klubelnök beszélt arról is, hogy a múltbéli nehézségeket leküzdve a jelenlegi gazdasági kihívások ellenére is stabilan működik az egyesület.

– Álljuk a sarat, amiben oroszlánrésze van az egyesületben dolgozó kollégáknak és köszönetet kell mondanunk a partnereknek, támogatóknak is. Azt pedig mindenki tudja, hogy nyáron egy nagy váltás történt az orosházi kézilabda társadalomban. Vettünk egy nagy levegőt és fiú utánpótlás csapatokkal bővültünk, ami az önkormányzat támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg – fogalmazott beszédében Dancsó Attila, klubelnök.

Fotó: Horváth Bence

A vezető azt is elmondta, Orosházán már nincs külön lány, illetve fiú kézilabda, csak kézilabda van. Az önkormányzattal, illetve a Magyar Kézilabda Szövetséggel folytatott tárgyalásoknak köszönhetően az Orosházi Női Kézilabda Club hosszú távú jövőképet tud biztosítani mindazoknak, akik ezt a sportágat választják.

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke beszédében megköszönte az ONKC munkáját, amivel a gyerekeket az életre is nevelik. Kifejezte háláját a városvezetésnek is, amiért lehetőséget biztosított arra, hogy a fiú kézilabda megmaradjon Orosházán.

Fotó: Horváth Bence

Dávid Zoltán polgármester megköszönte mindenkinek, hogy összetartottak a már említett nehezebb időszakban is.

– Ez egy nagyon jó csapat és közösség. Legyen sok sikerben részetek, ehhez sok erőt kívánok. Éljen Orosháza, éljen a sport, éljen a kézilabda – fogalmazott pohárköszöntőjében a városvezető.

Életműdíj és tehetségek jutalmazása

A rendezvényen négy díjat adtak át, az Orosházi Kézilabda Baráti Kör életműdíja mellett egy fiú és egy lány ifjú tehetségét ismerték el, illetve gazdára talált az év felnőtt korú sportolója díj is.

Az év utánpótlás korú lány kézilabdázója Ács Orsolya lett, míg a fiúknál Koós Róbert kapta az elismerést, és vehette át Zalai Mihály felajánlását. Az év felnőtt kézilabdázója pedig Vörös Bettina lett, aki az Oxxo Energy Orosháza keretéből a legrégebb óta erősíti az NB I/B-s felnőtt együttest.

Ács Orsolya, Marton László és Vörös Bettina (Koós Róbert később vette át elismerését) (Fotó: Horváth Bence)

Az orosházi kézilabda megteremtésében végzett áldozatos, hosszú éveken át történő munkája elismeréseként Marton László, életműdíjat vehetett át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.