- hirdetés -

A gólszerző 24-es mezszámmal, Ludvig Krisztina – a múlt héten hét alkalommal hangzott el ez a mondat az Eötvös csarnok bemondójától a Debrecen U19-es együttese elleni mérkőzésen. Ezzel az Oxxo Energy Orosháza egyik legeredményesebb kézilabdázója volt, a házi góllövőlistán pedig összességében a második helyen áll a 21 éves szélső. Többek között emiatt is választottuk a hét sportolójának.

Ludvig Krisztina jó alapokat kapott. Nyolc évesen már szülővárosában, Pilisvörösváron ismerkedett meg a kézilabdával. Hét és fél év után jött az első váltás, amikor a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett tovább, ahol négy és fél év alatt a korosztályos csapatokban és az NB I/B-ben is játszott. Az előző idényt a Vasasban kezdte, a második felében pedig külföldön, Ausztriában próbált szerencsét mielőtt elfogadta az ONKC ajánlatát. Még csak fél éve van Orosházán és hiába van távol az otthonától, remekül érzi itt magát. Elmondása szerint egy igazán jó, befogadó közösségre talált, ilyen tapasztalata még korábbi csapataiban nem volt.

– Volt bennem egy kis izgalom, hogy milyen lesz Orosházán, de ez a gondolat hamar elszállt. Sokat segített ebben az első közös csapatprogram, ami után könnyen sikerült beilleszkednem a lányok közé. A karrierem során itt érzem először azt a családon kívül persze, hogy igazán magamat adhatom. Korábban is megtaláltam egy-egy csapattárssal a közös hangot, de ilyen még nem volt, hogy az egész csapattal. Tényleg olyan itt a közösség, mint egy család – fogalmazott Ludvig Krisztina.

A Krisztus becenévre hallgató játékos az ONKC egyik – jó értelemben vett – bolondja, az Orosházi Női Kézilabda Club közösségi oldalain közzétett videókból is tükröződik. Néhány ötletet maga javasol, de a megvalósításban is szívesen részt vesz. Ebből akár azt is gondolhatnánk, hogy egy magabiztos lány, kiderül hogy ez nem ennyire egyértelmű.

– Tudom, hogy ezen dolgoznom kell és igyekszem is leküzdeni magamban ezt a gátat, ebben a klubnál is minden támogatás megkapok. Egy-egy rosszul sikerült meccs után is mindenkinek van hozzám egy jó szava. Néha túl önkritikus is vagyok, de sokat fejlődtem ezen a téren. Csak egy példa, most a Debrecen ellen jól ment a játék, nyolc lövésből hét gólt szereztem. Ennek már tudok örülni, de régen azon rágódtam volna, hogy azt az egyet miért hagytam ki. Azért a maximalizmus még megmaradt – teszi hozzá nevetve.

Jelenleg a sport mellett Testnevelési Egyetemen rekreáció és életmód szakon tanul levelezőn. A mérkőzéseket, edzéseket nem egyszerű összeegyeztetni az egyetemmel, de igyekszik ezen a fronton is helyt állni.

Ami a pályán nyújtott teljesítményét illeti jelenleg a házi góllövőlista második helyén áll Ludvig Krisztina. Tizenhét mérkőzésen összesen 56 gólt szerzett. A Debrecen elleni találkozón a legeredményesebb orosházi kézilabdázó volt. Adódik a kérdés, hogy az összecsapás előtt már érzi egy sportoló, milyen formában van?

– Inkább azt szoktam érezni, ha valami nem stimmel, olyankor mindig mondogatom magamnak, hogy “de… jó leszek”. Nem jöttem még rá, hogy miért lehet ez, de szerencsére az elmúlt két meccsen nem volt ilyen. Fontos egyébként az is, hogy sikerülnek az első lövéseim – mondta Krisztina, bízva abban, hogy a jó játéka végre győzelemmel is párosul és elmozdulnak a jelenlegi kilencedik helyről.

Fotó: Horváth Bence

– Közösen keressük a választ arra, hogy miért ilyen kétarcú a csapat. Nem értjük, miért van az, hogy az élcsapatok ellen rendre jól teljesítünk, a tabellán hátul szereplő gárdák ellen pedig szenvedünk. Az elhullajtott pontokat összeszámolva ott lehetnénk pedig mi is a dobogó körül – fűzte hozzá a szélső.

Arról is mesélt, hogy szabadidejében főleg olvas, de a sorozatokat is nagyon szereti. A következő időszak zsúfolt számára a kézilabda miatt, így kevesebb ideje lesz hazalátogatni szüleihez, két testvéréhez három unokaöccséhez és egy unokahúgához.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.