- hirdetés -

Új lámpákat szereltek fel az Eötvös csarnokban. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkent a terem energiafelhasználása, ezáltal komoly összegeket spórol meg az intézmény, illetve a bérlők is. A beruházás első üteme az OrosTherm Kft. jóvoltából valósulhatott meg.

Néhány hete már teljesen új világítás mellett zajlanak a délutáni és esti edzések az Eötvös csarnokban. Sokkal korszerűbb és energiatakarékosabb magasfényű LED lámpák váltották a korábbi világító berendezéseket. A csarnok igazgatója, Bella Csaba szerint a beruházással a világítás energiaköltségeit körülbelül ötven százalékkal sikerült csökkenteni.

– Pár hete már üzemelnek a lámpatestek, a beruházás elérte célját. Ez nem valósulhatott volna meg legfőbb bérlőnk, az Orosházi Női Kézilabda Club, valamint Dancsó Attila elnök együttműködése nélkül. A korszerűsítésnek ez még csak az első üteme volt, a jövőben tervezünk még további hasonló fejlesztést – nyilatkozott Bella Csaba, megköszönve egyúttal a csarnokot karbantartó kollégák munkáját is.

Fotó: OrosCafé

A csarnokban főként az Orosházi Női Kézilabda Club fiú és lány utánpótlás csapatainak, valamint az NB I/B-s női gárdájának edzései, illetve mérkőzéseit tartják. A rezsiárak emelkedésével a bérleti díjak is megugrottak, ezért gondolkodott az ONKC az Eötvös iskola vezetésével közösen a különböző költségcsökkentő lehetőségeken. A megoldást az Orostherm Mérnökszolgálati és Szerelőipari Kft. nyújtotta, amely fedezte a fejlesztés első ütemét.

– Mindenki, így a klub is érezte a megemelkedett energiaárakat, de a feladatunk, hogy továbbra is biztosítsuk a csapataink számára az edzéseket. Felmértük a lehetőségeket és végül arra jutottam, hogy a cégem jelenlegi állapota megengedi, hogy finanszírozza a fejlesztést, ezzel enyhítve az iskola és az egyesület rezsiköltségeit – fogalmazott Dancsó Attila, az Orostherm Kft. ügyvezetője és az ONKC elnöke.

Az első körben 24 darab lámpatestet szereltek fel a szakemberek és további LED lámpák felhelyezését tervezik. Többek között a hétvégén megrendezendő Jótékonysági Kézilabda Bál bevételét is erre a célra ajánlják fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.