- hirdetés -

Egy hétméteresen múlt az orosházi női kézilabdázók pontszerzése. Az év első hazai mérkőzésén egygólos vereséget szenvedett az Oxxo Energy Orosháza.

A pécsi fiaskó után a javítás reményében léptek pályára Kenyeres Barbaráék az év első hazai bajnokiján, az ellenfél a Debrecen U19-es együttese volt. Remekül kezdett az Orosháza, öt perc elteltével háromgólos különbséget alakítottak ki Morva Zoltán tanítványai. Patyi Anna hétméteresével 5-2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően az eredményes gólratörő játékot felváltották a lassú és körülményes támadások. A Debrecen eközben folyamatosan kapaszkodott, a 12. percben utolérte a vendéglátókat. Nem is késlekedett az időkéréssel a hazai mester. Ezután Ludvig Krisztina két góljával ismét két góllal lépett meg az Orosháza, illetve a kapuban Szőke Szonja is jól szállt be a mérkőzésbe. Ennek ellenére szívósan tapadt a kék mezesekre a DVSC, de a szünetben még egy góllal jobban álltak Vörös Bettináék, 13-12.

A fordulás után hibát hibára halmozott az ONKC, az eladott labdákat könyörtelenül megbüntették a debreceni fiatalok, akik a 42. percben 21-19-re léptek el. Ezt követően csak futottak az eredmény után a hazaiak. Tovább nehezítette a dolgukat, amikor Ács Orsolya megkapta a harmadik kiállítását. A legrosszabbkor jött a kettős hátrány, hiszen Zavaczki Boglárka góljával éppen csak utolérte a vendégeket az Orosháza, ám mire véget ért a büntetés 26-24-re a debreceniek álltak jobban. Az 52. percben Morva Zoltán újabb időkéréssel próbálta felrázni a lányait. Ez nagyrészt sikerült is, ugyanis az utolsó pillanatban megnyílt az esély a pontszerzésre. Zavaczki Boglárka 30-29-es hátrányban állt a büntetővonalhoz hat másodperccel a vége előtt. A kapus leült, de a lövés a felső kapufáról kifelé pattant, maradt az egygólos különbség és az orosházi vereség.

– Ezen a mérkőzésen magunkon és az ellenfélen kívül egyéb külső tényezőkkel is küzdenünk kellett. Az sem segített sokat, hogy a második félidőben kapusaink nem úgy teljesítettek, ahogy eddig tették a szezon során. Sajnáljuk, hogy vereséggel kezdtük az évet hazai pályán, de nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien kilátogattak – fogalmazott a lefújás után Morva Zoltán, vezetőedző.

Oxxo Energy Orosháza – DVSC SCHAEFFLER U19 29-30 (13-12)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 200 néző.

Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 7, Vörös 2, Zavaczki 7, Ács 2, Kenyeres 2, Iván 5. Cserék: Szőke (kapus), Mikula 1, Gara, Baráth, Bedron, Patyi 1, Bíró 2, Moharos. Vezetőedző: Morva Zoltán.

A Debrecen legjobb góllövői: Nagy 11, Kiss 5.

Kiállítások: 14 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 8/6, illetve 3/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.