- hirdetés -

Az egész országban, úgy térségünkben is tombolt a szélvihar szombaton, főleg a délutáni órákban. Több fa kidőlt, leszakadt ágak szóródtak az utakra, a tűzoltók szinte egész nap úton voltak.

A zord időjárás, az erős széllökések miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki szombaton. Nem volt ez másként térségünkben sem, ahol a délelőtti órákban a heves esőzés, a délutáni órákban a heves szélvihar nehezítette meg az orosháziak életét.

A tűzoltókat szinte egész nap leszakadt ágakhoz, sérült vezetékekhez riasztották, utóbbi miatt így áramkimaradás is előfordulhatott több helyen. A leszakadt ágak mellett előfordult, hogy egész fákat is kidöntött a szél, mint ahogy az az alábbi, Ond utcán készült fotón is látható.

Gyökerestől is csavart ki fákat a szél, többek között az Ond utcán (Fotó: Dancsó József)

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy a tűzoltókat megyeszerte több mint 120 esethez riasztották, ez a szám pedig holnap reggelig még várhatóan emelkedik.

FRISSÍTÉS! Az igazgatóság közleményében leírta, hogy a keletkezett károk felszámolására összesen 134 esetben riasztották a tűzoltókat. Az erős szél fákat döntött ki, háztetőket bontott meg, ágakat szakított járművekre, közutakra, vezetékekre. Az elektromos hálózatra szakadt faágak több helyen okoztak áramkimaradásokat. Az eseteket a tótkomlósi, a békési és a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók, valamint a füzesgyarmati, battonyai, mezőberényi, újkígyósi és sarkadi egyesületi tűzoltók, továbbá a békéscsabai, gyulai, orosházi, mezőkovácsházi, szarvasi és szeghalmi hivatásos tűzoltók kezelték. Az egységek az összesen 37 települést érintő káreseményeket motoros láncfűrész, kéziszerszámok, létra és emelőkosaras daru segítségével számolták fel.

A legtöbb beavatkozásra szombaton Békéscsabán, Gyulán és Tótkomlóson került sor. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.