- hirdetés -

Az orosházi születésű labdarúgó Silye Erik 2020-ban igazolt a Vasas csapatához, előtte Mezőkövesden szerzett élvonalbeli rutint. Jelenlegi együttesével tavaly sikerült kiharcolniuk a feljutást, céljuk pedig, hogy a következő szezont is az NB1-ben kezdjék. Eriket a 2022/2023-as szezon eddigi tapasztalatairól is kérdeztük.

– Szerettem volna minél hamarabb visszarázódni az első osztály ritmusába és tempójába, ami úgy érzem, sikerült is az őszi félévben. Személy szerint nehezen éltem meg a csapat hullámzó teljesítményét, illetve azt, hogy sok meccset a vezetés birtokában sem tudtunk három ponttal abszolválni. Az ősz végére már jöttek a győzelmek, de tavasszal ennél több kell, ezt mindannyian tudjuk – nyilatkozta.

Erik jelenleg sérüléssel bajlódik, az első tavaszi fordulóban még csak a lelátóról szurkolt csapatának. Mint mondta, felépülése a tervezett ütemben zajlik, szinte a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy minél előbb a csapat rendelkezésére álljon. Bízik benne, hogy pár héten belül már újra a pályán segítheti társait.

Az angyalföldi gárda jelenleg a 12. helyen áll az élvonalban, de egyáltalán nem reménytelen a helyzete a bennmaradást illetően. Az eddigi fordulók során 16 pontot szereztek, csakúgy, mint a Budapest Honvéd és olyan csapatok is látótávolságon belül vannak, mint az Újpest, a Mezőkövesd és a MOL Fehérvár. Legutóbb a listavezető Ferencváros otthonában játszottak döntetlent. Annál a Ferencvárosnál, ahova 17 éves korában került és számos szép pillanat részese lehetett az utánpótlás évek során.

– Feszülten vártam a meccset, hiszen nagy szükségünk van minden pontra bennmaradás kiharcolásához, de tudtam, hogy a Fradi otthon ritkán hullajt pontokat. A srácok nagyot küzdöttek, jó volt látni az összetartást, ez hozta meg számunkra a sikert jelentő döntetlent. Nagyszerű volt a hangulat a stadionban, mindkét szurkolótábor kitett magáért, de úgy látszik ezen a napon ez nekünk nagyobb lökést adott, mint a hazaiaknak – kommentálta az egykori egyesülete ellen látottakat.

Hozzátette, a Vasasnak egy célja lehet a 2023-as évben a tavaszi szezonra: minden mérkőzésen a lehető legtöbb pontot szerezni és a szezon végén a vonal felett végezni. Személyes célja, hogy ő is minél hamarabb segíthessen ebben.
– Ha túl vagyok ezen a nehéz időszakon, akkor csak jó teljesítményt szeretnék nyújtani, amivel én is hozzátehetem a magam részét a csapat sikeréhez – mondta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.