- hirdetés -

Több százezer forint értékben támogatta az önkormányzat a tűzoltókat, az összegből egy új eszközt vásároltak. Dávid Zoltán polgármester az orosháziak nevében mondott köszönetet áldozatos munkájukért.

Az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogatott Dávid Zoltán polgármester a kétszázezer forint értékű új eszközzel. A város az energiaválság okozta kihívások közepette is fontosnak tartotta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogassa a kéklámpás szervezetek munkáját.

Fotó: Horváth Bence

– Mindig azokkal az eszközökkel segítjük a kéklámpás szervezeteket, amelyekre nekik a legnagyobb szükségük van. Az önkormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy támogassa a tűzoltókat, mentőket és rendőröket. Hálával tartozunk nekik, amiért biztonságot nyújtanak minden orosházi számára – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

A városvezetőt Bajkán György, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, valamint a parancsnok, Bohák János fogadta a megújult parancsnokságon, ahol a szolgálatban lévő állomány körében Dávid Zoltán átadta az új ívhegesztőt.

– Külön öröm számunkra, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is kitart az önkormányzat amellett a törekvése mellett, hogy minden évben megajándékozza a kéklámpásokat. Ezúttal egy olyan eszközt kértünk, ami a járműveink, különböző szerszámaink karbantartásában nagy segítséget nyújt – nyilatkozta Bajkán György.

Fotó: Horváth Bence

Bohák János parancsnok elmondta, hogy az új és modern ívhegesztő és a hozzá tartozó egyéb kiegészítők egy harmincéves gépet váltanak ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.