- hirdetés -

Javában zajlik a 2023-as férfi kézilabda világbajnokság. A szerdai napon már a negyeddöntők következnek, a legjobb 8 között a magyar válogatott is versenyben van még. Két orosházi kézilabdázót, a jelenleg Békésen játszó Varsandán Áront és a CSIKO SE kapusát, Pajkó Lászlót kérdeztük meg arról, milyennek látták az eddigi események és a magyar válogatott mérkőzéseit.

Varsandán Áron elmondta, színvonalas, gólgazdag mérkőzéseket lehetett látni a világversenyen. A jégkoronghoz hasonló, őrült sebességgel játszanak a legjobb csapatok, de ez szerencsére nem minden esetben elég egy győzelemhez.

Varsandán Áron szerint nem a magyarok az esélyesek, de megvan az esély a továbbjutásra (Fotó: Facebook)

– Izland ellen ezt a magyarok bebizonyították, aminek köszönhetően most izgulhatunk az elődöntőbe jutásért. Gyerekkorom óta imádom a nyári olimpia időszakát és még nagyobb öröm, hogy játszhat a magyar válogatott az olimpiai selejtező tornán. Amellett, hogy kézilabdázok, a tévé előtt nagy szurkoló is vagyok, aminek a szomszédok néha nem örülnek. Habár én „csak” a másodosztályban játszom Békésen, azt megtanultam, hogy az utolsó 10 percben hatványozottan számít minden jó és rossz döntés. Megvan az esély az elődöntőbe jutni, ha a dánok ellen tudják tartani a lépést és a végjátékban az eddig jól játszó rutinosabb játékosaink hozzák az extra teljesítményt. A dán és a magyar csapat nagyon jól ismeri egymást, ezért őrült taktikai harc várható. A papírforma szerint nem a magyar csapat az esélyes, de bízni lehet a céljukat már elért válogatottban, hogy nem adják könnyen a bőrüket – árulta el meglátásait Áron.

A CSIKO Kézilabda kapusa Pajkó László megfogalmazása szerint a magyar válogatott az idei világbajnokságon megjárta már a mennyet és poklot egyaránt.
– Voltak kimagasló egyéni teljesítmények és csapatszinten is biztató volt a játék, gondolok itt az Izland elleni bravúros fordításra. Portugália és Svédország ellen viszont egy egész másik arcát mutatta a csapat, ott sajnos egy idő után teljes összeomlás volt látható. Nagyon jó meccsek zajlottak le eddig, történtek óriási meglepetések már a csoportkörben is, úgy gondolom, idén egy jó világbajnokságnak lehettünk szemtanúi – árulta el észrevételeit.

Pajkó László úgy fogalmazott, eddig a mennyet és a poklot is megjárta már a válogatott a vb-n (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette: a végső kimenetel megjósolhatatlan, minimális szintkülönbség van a még versenyben lévő csapatok között, a pillanatnyi forma fog arról dönteni, hogy ki lesz a világbajnok. Ő személy szerint a dánoknak szokott szurkolni a magyarokon kívül, de mivel ők szerda este éppen a mieinkkel játszanak, abban bízik, hogy ma hazamennek. Mindkét megkérdezett kézilabdázónk a következő mondattal zárta sorait: Hajrá Magyarok!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.