- hirdetés -

Iskolanyitogató foglalkozásra várták a beiskolázás előtt álló óvodásokat és szüleiket az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában január 24-én. Az eseményen a sakk és robotika programok bemutatása volt a főszerepben.

Játékos formában mutatták be az óvodásoknak az iskola által nyújtott programokat. Győri Szabolcs tanító a Sakkpalota világába vezette be a leendő általános iskolásokat. A gyerekek aktívan részt vettek a feladatokban, a különböző feladványokat is ügyesen oldották meg.

A sakk után Tóth Sándor robotika bemutatója következett, amelyet a fiatalok nagy izgalommal vártak. Az ABACUSAN pályázatnak köszönhetően nyert új robotkészlettel ismerkedtek meg. Láthattak robot autót vagy sétáló kacsát, valamint az autó különböző funkcióval, mint annak mozgatása, elindítása vagy megállítása is megismerkedhettek az óvodások. Az iskolai tehetséggondozásnak köszönhetően a nagyobbak már komoly programozást is végre tudnak hajtani, ők egy zenélő-táncoló polipot mutattak be a gyerekeknek.

A leendő iskolások és szüleik is nagyon élvezték az interaktív bemutatót. Ezen kívül még két alkalommal készülnek az óvodásoknak. Február 7-én a drámajátékkal és a barkácsolással ismerkedhetnek meg, majd február 27-én a sportcsarnokot vehetik birtokba, ahol különböző sportokkal találkozhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.