- hirdetés -

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első családias hangulatú egészség- és sportnapját az Orosházi Női Kézilabda Club. Szűrésekkel, egészégügyi tanácsadásokkal és játékos vetélkedőkkel készültek az érdeklődőknek.

Vasárnap délután is élettel telt meg az Eötvös csarnok. Ezen a hétvégén nem egy mérkőzésre látogattak ki több mint százan, az Orosházi Női Kézilabda Club első alkalommal szervezett egészség- és sportnapot.

– Igyekeztünk egy családias eseményt szervezni, amelynek középpontjában az egészség és annak megőrzése áll. Látva a gyerekek és a szülők arcát sikerült kellemes hangulatot teremteni – vélekedett Nagy Ferenc utánpótlásigazgató.

A program előadásokkal kezdődött, amelyen a szülők és a gyerekek a sérülések megelőzéséről, a rehabilitációról, és a helyes táplálkozásról hallgattak meg hasznos információkat. Az előadások után igény szerint egyéni tanácsadást és különböző kezeléseket is biztosítottak.

– A klubunkban az edzőkollégák munkáját komoly szakmai tudással bíró rehabilitációs szakemberek segítik. Évről évre igyekszünk fejlődni ezeken a területen. A programunk egyik célja is ez volt, hogy megmutassuk, hol tartunk most. Jó látni, hogy ilyen sokakat sikerült megszólítani az egészségmegőrzés témában – fogalmazott Szabó Viktor klubmenedzser, megemlítve az egyesület partnereit is, akik különböző szűrésekkel, tanácsadással készültek.

A Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezetének asztalánál vérnyomás-, illetve vércukorszint-mérésre volt lehetőség, de hősképzést is tartottak. A bátrabbak egy babán gyakorolhatták az újraélesztést. Friss partnerként jelen volt az Eötvös csarnokban az Orosházi Mályvavirág Pont, vezetőjük a méhnyakrák-szűrés fontosságáról beszélt, de ugyanitt gyöngyöt is fűzhetett, akinek ehhez volt kedve.

Eközben a küzdőtéren sportvedélkedőket rendeztek, különböző akadálypályákat, ügyességi állomásokat teljesítettek a fiatalok és néhány szülő is. A legnagyobb érdeklődés a büntetődobó versenyt övezte, ahol az NB I/B-s női felnőtt csapat hálóőreivel nézhettek farkasszemet a gyerekek. A dobogósok értékes ajándékokkal gazdagodtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.