- hirdetés -

Két év kihagyás után ismét megrendezték Orosháza egyik legkedveltebb eseményét. A Batyus bál már húsz éves múltra tekint vissza a városban, melynek a lényege a szórakozás, a kikapcsolódás. Egy kötetlen este, amikor az otthonról hozott finom ételek és italok mellett a zenéé és a táncé a főszerep.

Mindenki saját maga hozta az ételt, italt, tányért és evőeszközt a 21. Batyus bálra, január 21-én. Idén már harmadik alkalommal az Orosházi Fúvószenekar Egyesület szervezésében, a Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával zajlott az esemény.

– A bál már húsz éves múltra tekint vissza. 2001-ben, amikor az első ötlet felmerült kissé szkeptikusak voltunk, hiszen Orosházán a Batyus bálnak nem volt gyökere, kérdéses volt, hogy meg tudunk-e rendezni egy ilyen eseményt. Szerencsére ismeretségi körünkben volt a mohácsi Karawanka együttes, akik már 19 éve játszottak Orosházán. Valamint meg tudtuk hívni azokat a tánccsoportokat, akik a magyarországi németek tánckultúráját mutatták be – mesélte dr. Abonyi Lajos – Két év után aztán kinőttük az akkori Mezgét, és átkerültünk a Táncsics sportcsarnokába. Az eseménnyel az a célunk, hogy legyen egy hely, ahol az emberek találkoznak és mindenki jól érzi magát. Reméljük, hogy ez hagyomány marad a városban – tette hozzá.

A bált egy új helyszínen, a Székács József Evangélikus Iskolában rendezték meg, ahová 18 órától érkezhettek a vendégek, a megnyitóig a Fúvószenekar dallamai szolgáltatták a hangulatot, majd a Con Moto Party Band játszott ismerős dalokat.

– Az estén arra készültünk, hogy mi is és a megjelentek is jól érezzék magukat. Azt szeretnénk, hogy az emberek ki tudjanak kapcsolódni egy kicsit, hiszen annyi probléma van mostanában a világban. A bálnak már akkora hagyománya van, hogy úgy gondoltuk két év után ismét belevágunk. Több mint kétszáz ember gyűlt össze itt, és bízunk benne, hogy mindenki jól fogja érezni magát – mondta Debreczeni Márk, az Orosházi Fúvószenekar karmestere.

Az asztalok közötti séta, a kóstolás hamar elindult az emberek között. A megnyitó után sokan még csak a háttérben meghúzódva táncoltak, de később a bátrabbak a parkettre is megérkeztek. Kovács Péter Dávid, az Orosházi Fúvószenekar Egyesületének elnöke elmondta, ez a város leglazább bálja. Egy kötetlen szórakozás, ahová bárki bármit hozhat, ételeket, italokat, és kötöttségek nélkül tudnak együtt bulizni. Hangsúlyozta, reményei szerint két év kihagyás után hajnalig táncolnak majd az emberek. Az estéből természetesen a tombola sem maradt ki, a vendégek ajándékcsomagokat, és egy értékes főnyereményt is hazavihettek.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.